PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνελήφθη 62χρονη μέλος σπείρας «γιατρών» που εξαπατούσε τηλεφωνικά


Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 8ης Ιουλίου, στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αχαρνών, 62χρονη αλλοδαπή, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες μέσω τηλεφώνου. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο επιπλέον μέλη της.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υπηρεσίας, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί για περίπτωση απάτης μέσω τηλεφώνου που βρισκόταν σε εξέλιξη στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης συνέλαβαν την 62χρονη από τη Βουλγαρία σε καθορισμένο ραντεβού που είχε συμφωνήσει για να παραλάβει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα χρυσαφικά, ενώ μετά από έρευνα στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, κάρτα sim και το χρηματικό ποσό των 1.090 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές του έτους, είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, για τη διάπραξη απατών μέσω τηλεφωνικής προσέγγισης των θυμάτων.

Στην πράξη, τα μέλη της σπείρας τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους και συστήνονταν ως γιατροί και με το πρόσχημα ότι το παιδί τους έχει τραυματισθεί σοβαρά και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα, τους ζητούσαν να καταβάλλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το χειρουργείο.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 11 περιπτώσεις απάτης, με το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση να ανέρχεται στις 134.000 ευρώ.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτη τσάντα δίπλα στο Πολυτεχνείο

Peristeri News

Συνελήφθη 31χρονος για πορνογραφία ανήλικων μέσω διαδικτύου

Peristeri News

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον

Peristeri News

Leave a Comment