PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνέχεια στις 12 Ιουλίου η δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη


Στη σφοδρότητα των χτυπημάτων κατά της Δώρας Ζέμπερη, αναφέρθηκε στην κατάθεσή του, ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία νεκροτομή της 33χρονης, κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία της άτυχης εφοριακού.

«Είχε 14 χτυπήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες. Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής, για να εκφράσει στη συνέχεια τη βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Εισαγγελέας : Σας έκανε κάτι εντύπωση;

Μάρτυρας : Η πολλαπλότητα των κακώσεων που δείχνει μένος.

Εισαγγελέας : που δεν δικαιολογείται από αγνώστους μεταξύ τους.

Μάρτυρας : τα χτυπήματα δείχνουν ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει επί του αιτήματος της πολιτικής αγωγής, να κληθεί να καταθέσει ο γενετιστής, πραγματογνώμων Γ. Φιτσιάλος.

Το αίτημα υποβλήθηκε λόγω της διάστασης που υπάρχει ανάμεσα στην πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ και εκείνης που διενεργήθηκε από την οικογένεια της Δώρας σχετικά με την ύπαρξη DNA τρίτου, άγνωστου, προσώπου.

Η πραγματογνώμονας της αστυνομίας, κατέθεσε ότι τα δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν κοντά στον τόπο της δολοφονίας ανήκουν στον κατηγορούμενο, αλλά τα υπόλοιπα μίγματα του υλικού ποσοτικά και ποιοτικά, δε θεωρούνται αξιοποιήσιμα.

Από την πλευρά του ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια στην έκθεσή του αναφέρει, ότι εκτός από το βιολογικό υλικό που ταυτοποιείται με τον κατηγορούμενο από την ανάλυση των ευρημάτων στα νύχια και το μπουφάν, προκύπτουν στοιχεία που δεν είναι συμβατά με αυτά του καθ’ ομολογία φυσικού αυτουργού της ανθρωποκτονίας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο προϊστάμενος της εφοριακού στη ΔΟΥ Πειραιά, ο οποίος ανέφερε ότι οι περισσότερες υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρόνη ήταν απλές, ενώ στις λιγοστές δύσκολες υποθέσεις ήταν δίπλα της και τη βοηθούσε.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 12 Ιουλίου.

Από την πλευρά της ο προϊστάμενος της Δώρας ΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ανέφερε στην κατάθεση του στο Δικαστήριο «Θεωρώ ότι δεν υπήρχαν απειλές για υποθέσεις που χειριζόταν, θα μου το είχε πει» ανέφερε.

Επίσης ανέφερε πως κατέθεσε στις ανακριτικές αρχές 240 υποθέσεις για τις οποίες είχε ολοκληρώσει τον έλεγχο η Δώρα Ζέμπερη και ακόμα 90 οι οποίες ήταν σε εκκρεμότητα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment