PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση του Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αλέξη Τσίπρα


Τη βούληση να συνεχιστεί η πολύ στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Ρωσία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Έρχεστε σε μια κρίσιμη στιγμή για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και η παρουσία σας σηματοδοτεί την ανάγκη να διατηρήσουμε τις στενές σχέσεις» μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, ανέφερε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

«Φέτος είχαμε ένα πολύ εποικοδομητικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η στενή συνεργασία, ιδίως στον τομέα των επενδύσεων, του τουρισμού και της οικονομικής συνεργασίας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό υπογράμμισε την ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης σημειώνοντας ότι «βιώσιμη λύση δεν νοείται με την παραμονή στρατευμάτων κατοχής στην περιοχή».

Λαβρόφ: Καλές προοπτικές για συνεργασία στον τομέα της ενέργειας

Καλές προοπτικές ως προς τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας διαπίστωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε δηλώσεις του κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αφού μετέφερε στον κ. Τσίπρα θερμές ευχές, όπως είπε, από τον τον Ρώσο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κ. Λαβρόφ αναφέρθηκε στο αφιερωματικό έτος μεταξύ Ελλάδα και Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι μέσω αυτού «συμβάλουμε στην ανάπτυξη των παραδοσιακών σχέσεων».

Ο κ. Λαβρόφ αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα, ενώ μίλησε για καλές προοπτικές ως προς τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σημείωσε ακόμη ότι «και σήμερα και στο μέλλον θα συζήτησουμε με τους Ελληνες εταίρους τους τρόπους επίλυσης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή».

«Και στην περίπτωση της Συρίας και Κυπριακού το κυριότερο είναι να υλοποιηθούν τα συμφωνθέντα βάσει ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι η ρωσική πλευρά είναι «προσηλωμένη στις απαραίτητες αρχές του Κυπριακού και ενάντια στις ιδέες επανεξέτασης αυτών των αρχών, στο να τεθούν τεχνητές προθεσμίες επίλυσής του, ενώ είναι και κατά των επεμβάσεων στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment