PeristeriNews.gr
Διεθνή

Εκκενώνεται το κέντρο ανήλικων προσφύγων στο Καλαί


Ξεκίνησε η εκκένωση του κέντρου υποδοχής όπου διαμένουν οι περίπου 1.500 ανήλικοι πρόσφυγες από την πρώην «ζούγκλα» του Καλαί.

Τρία λεωφορεία έφυγαν το πρωί από τον χώρο αυτό, κοντά στη μεγαλύτερη παραγκούπολη της Γαλλίας, η οποία ισοπεδώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, περίπου 30 λεωφορεία θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά των ανηλίκων σε 60 ειδικά κέντρα υποδοχής σε όλη τη Γαλλία.

Οι ανήλικοι πρόσφυγες δεν επιλέγουν τον προορισμό τους, αλλά μπορούν να επιλέξουν με ποιον θέλουν να ταξιδέψουν και με ποιον θέλουν να μείνουν στο κέντρο όπου θα μεταφερθούν. Οι περισσότεροι από αυτούς θέλουν να πάνε στη Βρετανία.

Βάσει των ευρωπαϊκών κανόνων για την επανένωση των οικογενειών, όσοι ανήλικοι πρόσφυγες έχουν οικογένεια στη Βρετανία δικαιούνται να πάνε εκεί. Άλλοι ελπίζουν να επωφεληθούν από τη βρετανική νομοθεσία που προβλέπει την προστασία των «ευάλωτων» προσφύγων.

Μέχρι στιγμής περίπου 300 ανήλικοι από τη «ζούγκλα» έχουν καταφέρει να μεταφερθούν στη Βρετανία.

Ο τεράστιος καταυλισμός των προσφύγων, που βρισκόταν απέναντι από τις βρετανικές ακτές, διαλύθηκε στο σύνολό του και όσοι διέμεναν σε αυτόν απομακρύνθηκαν. Περίπου 4.500 ενήλικοι μεταφέρθηκαν σε κέντρα υποδοχής σε όλη τη Γαλλία και 1.500 ανήλικοι στο προσωρινό κέντρο που εκκενώνεται σήμερα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment