PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Συνάντηση της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Περιστερίου με τον Δήμαρχο (videos)


Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου πραγματοποιήσε την Τρίτη 20/12/11, συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης μας στο ΚΥΒΕ.

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου πραγματοποιήσε την Τρίτη 20/12/11, συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης μας στο ΚΥΒΕ.

H Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου , που έχει ήδη συμπληρώσει ένα χρόνο λειτουργίας, συσπειρώνει στις γραμμές της ταξικά συνδικάτα, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, συλλόγους συνταξιούχων και γυναικών, μαθητές, φοιτητές, νέους και νέες της πόλης με σκοπό το δυνάμωνα της αγωνιστικής δράσης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων που την εκπονεί . Με στόχο την αλληλεγγύη σε όσους δέχονται τις δραματικές συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Η ανεργία, οι σφαγιαστικές περικοπές μισθών και συντάξεων , η πλήρη διάλυση κάθε δικαιώματος στη κοινωνική ασφάλιση και δημόσια υγεία, η κατάσταση στην παιδεία, και τα βαριά χαράτσια απειλούν με αφανισμό κάθε λαϊκή οικογένεια και στο Περιστέρι.

Η μαύρη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ συνεχίζει στην ίδια αντιλαϊκή ρότα των προηγούμενων κυβερνήσεων της πλουτοκρατίας. Η πιστή εφαρμογή του “Καλλικράτη”, ενός εργαλείου της πολιτικής που εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, έχει επιδεινώσει τη ζωή κάθε λαϊκής οικογένειας στο Περιστέρι. Ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου, συνεχή αύξηση των δημοτικών τελών, τροφεία στους Β/Ν σταθμούς, αύξηση των τελών του νεκροταφείου, αύξηση των διδάκτρων του Ωδείου και των συνδρομών για τη χρήση των αθλητικών χώρων.

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα αναπτύσσει δράσεις για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, για προσλήψεις στο Δήμο με μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις, για άμεση κάλυψη των απαράδεκτων ελλείψεων στα σχολεία, για οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, για την αλληλεγγύη σε αγωνιζόμενους απεργούς, για τη διεκδίκηση πόρων από το κράτος και υποδομών της πόλης για τη διοργάνωση συσσιτίων σε σχολεία και ΚΑΠΗ, για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για ουσιαστικές απαλλαγές φόρων και τελών σε κάθε λαϊκή οικογένεια.

Εν όψει της κατάθεσης του νέου προϋπολογισμού του Δήμου για το 2012 η Λαϊκή επιτροπή προβάλει συγκεκριμένες διεκδικήσεις και απαιτεί την αποτύπωση τους με ανάλογες οικονομικές προβλέψεις στον προϋπολογισμό. Για την κατάθεση του σχετικού πλαισίου αιτημάτων η Λαϊκή Επιτροπή ζητά συνάντηση με το Δήμαρχο ώστε η Δημοτική αρχή της πόλης να απαντήσει άμεσα για την προθέσεις απέναντι στις λαϊκές διεκδικήσεις.

Στην συνάντηση με το Δήμαρχο η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις.

– Μείωση δημοτικών φόρων και τελών 30% στις λαϊκές οικογένειες με ταυτόχρονη αύξηση σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις (σουπερ μάρκετ, Media Market, Γιώτης, αντιπροσωπίες αυτοκινήτων, πολυκαταστήματα, αλυσίδες, μεγάλες βιομηχανίες, τράπεζες κτλ.) και πλήρη απαλλαγή σε ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, εργαζόμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 EURO το χρόνο.

– Κατάργηση τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, δίδακτρα σε πνευματικό κέντρο, συνδρομής σε αθλητικούς χώρους.

– Πρόβλεψη κονδυλίου για διοργάνωση συσσιτίων από βρεφονηπιακούς σταθμούς ως δημοτικό, ΕΠΑΛ και επέκταση σε Γυμνάσια – Λύκεια χωρίς προϋποθέσεις και εξαιρέσεις.

– Κατάργηση οποιασδήποτε μορφής ελαστικής απασχόλησης στο δήμο. Άρνηση εφεδρείας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

– Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στο πολυιατρείο με την κάρτα ανεργίας και συνταγογράφηση φαρμάκων.

– Διανομή φαγητού με ευθύνη του δήμου στα ΚΑΠΗ για τους ανέργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

– Κατάργηση οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας στις υπηρεσίες και τις αρμοδιότητες που ασκεί ο δήμος.

– Όλα αυτά προϋποθέτουν την χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με αύξηση κονδυλίων και όχι μείωση που προβλέπεται με πρώτο βήμα την άμεση διεκδίκηση των παρακρατηθέντων.

-Αυτά τα αιτήματα είναι η ελαχίστη παρέμβαση για να μειωθούν τα οξυμένα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας.

Δείτε τα σχετικά videos της συνάντησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment