PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με τον Ιρλανδό εντολοδόχο πρωθυπουργό


Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ηγεσία της ΝΔ από την συνάντηση που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς με το νικητή των εκλογών της Ιρλανδίας Έντα Κένι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που διεξάγεται στο Ελσίνκι.

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ηγεσία της ΝΔ από την συνάντηση που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς με το νικητή των εκλογών της Ιρλανδίας Έντα Κένι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που διεξάγεται στο Ελσίνκι.

Ο κ. Σαμαράς συνεχάρη τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της Ιρλανδίας για τη νίκη του και συζήτησε μαζί του για τα κοινά προβλήματα των δύο χωρών και το μνημόνιο, για το οποίο συμφώνησαν ότι “δεν λύνει τα προβλήματα των χωρών τους”.

Συμφώνησαν επίσης ότι Ελλάδα και Ιρλανδία έχουν παραπλήσιες πορείες λόγω της υπαγωγής τους στον μηχανισμό στήριξης και κοινά προβλήματα που δημιουργούνται από την ανάγκη ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ των χαμηλών φορολογικών συντελεστών και υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δημοσίου χρέους με παράλληλη μείωση του επιτοκίου.

Ο κ. Κένι έχει ήδη δηλώσει την πρόθεσή του να διαπραγματευθεί την αλλαγή του μνημονίου, κάτι το οποίο προτείνει για την χώρα μας και ο κ. Σαμαράς.

“Η Ιρλανδία”, σημείωναν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, “έχει διαπιστώσει την ανάγκη να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης, κάτι που στην χώρα μας ακόμη δεν έχει γίνει”.

Η συνάντηση των δύο αρχηγών διήρκεσε περίπου μισή ώρα και όπως έλεγε το επιτελείο του κ. Σαμαρά “ήταν σε εξαιρετικά καλό κλίμα”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ο δεύτερος ηγέτης με τον οποίο συναντήθηκε ο κ. Κένι μετά τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment