PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συμβολική κατάληψη της ΛΑΕ στο κτήριο του ΙΚΑ στην Αθήνα


Συμβολική κατάληψη στο κτήριο Διοίκησης του ΙΚΑ, στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου στην Αθήνα, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης μέλη και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ).

Οι διαμαρτυρόμενοι  παρέμειναν μέσα και έξω από το κτήριο επί σχεδόν δύο ώρες και ανάρτησαν στην πρόσοψη ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα «όποιος κόβει συντάξεις, κόβει ζωές».

Παράλληλα μοίρασαν φυλλάδια της ΛΑΕ για το ασφαλιστικό στους εργαζόμενους του ΙΚΑ και σε πολίτες στους γύρω δρόμους, καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης.

Στην κατάληψη παραβρέθηκε κλιμάκιο της γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη, Κώστα Ήσυχο, Αλέκο Καλύβη, Παναγιώτη Σωτήρη, καθώς και η συντονίστρια εργατικής πολιτικής Δέσποινα Σπανού και η πρώην βουλευτής Μαρία Μπόλαρη.

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, το μέλος της Γραμματείας της ΛΑΕ Δημήτρης Στρατούλης, έκανε λόγο για μήνυμα «παλλαϊκού ξεσηκωμού» και «μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας στην αυριανή πανεργατική πανελλαδική απεργία».

«Για να σταματήσουμε την προωθούμενη από την κυβέρνηση και τους δανειστές νέα λεηλασία των συντάξεων, της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης, πριν να είναι αργά, για να σταματήσουμε τη συντελούμενη μνημονιακή οικονομική και κοινωνική καταστροφή, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας», ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment