PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συμφωνία Τραμπ – Πούτιν για κατάπαυση πυρός στη Συρία


Σε κατάπαυση πυρός στη νοτιοδυτική Συρία συμφώνησαν ΗΠΑ και Ρωσία, αλλά και η Ιορδανία σύμφωνα με ενημέρωση του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, με την εκεχειρία να ξεκινά στις 9 Ιουλίου.

Το ζήτημα συζητήθηκε στην συνάντηση του αμερικανού προέδρου με τον ρώσο ομόλογό του στο Αμβούργο, στο περιθώριο της Συνόδου του G20.

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης και για άλλες περιοχές της Συρίας όπου είναι εφικτή μια αποκλιμάκωση.

Σύμφωνα με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, οι δύο ηγέτες ενέκριναν τη συμφωνία, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή την 9η Ιουλίου, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους που έλαβαν χώρα σε μια “εποικοδομητική ατμόσφαιρα” στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20).

Ο ιορδανός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι με βάση τις “διευθετήσεις που συμφωνήθηκαν στο Αμάν, μια κατάπαυση του πυρός θα εφαρμοστεί κατά μήκος μιας γραμμής επαφής που συμφωνήθηκε από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και τις παρατάξεις που τις υποστηρίζουν από τη μια και τους αντάρτες από την άλλη”.

Σημειώνεται πως στη συνάντηση τέθηκαν επίσης τα ζητήματα της Ουκρανίας, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά και ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια του κυβερνοχώρου.

“Είχα μια πολύ μακρά συνομιλία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, υπήρχαν πολλά ζητήματα, όπως η Ουκρανία, η Συρία, άλλα προβλήματα, άλλα διμερή θέματα”, είπε ο Πούτιν. “Επιστρέψαμε επίσης στα θέματα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Αίγυπτο η πρόεδρος της Κομισιόν και οι πρωθυπουργοί Ελλάδας, Ιταλίας και Βελγίου

Peristeri News

Πορτογαλία: Η κεντροδεξιά Δημοκρατική Συμμαχία κέρδισε με μικρή διαφορά στις εκλογές

Peristeri News

Όχημα έπεσε πάνω στις πύλες του παλατιού του Μπάκιγχαμ

Peristeri News

Leave a Comment