PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επίθεση Ερντογάν κατά γερμανικών ΜΜΕ


Εκστρατεία κατασυκοφάντησης εναντίον της Άγκυρας καταλογίζει σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι τόσο τα γερμανικά ΜΜΕ, όσο και άλλα μέσα παντού στον κόσμο «πηγαίνουν όπου φυσάει ο άνεμος».

«Πώς ορίζουν τα μέσα τον όρο δικτάτορα;», διερωτήθηκε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, με τον δημοσιογράφο του έντυπου να απαντά ότι του αποδίδεται ο χαρακτηρισμός αυτός, μεταξύ άλλων, λόγω του αριθμού των δημοσιογράφων που βρίσκονται στη φυλακή, για τις απολύσεις χιλιάδων ανθρώπων μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα και την κατασκοπεία σε βάρος Γερμανών βουλευτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης εφοδιαζόταν με σημειώσεις από τον βοηθό του, απαντώντας ότι τα στοιχεία που έχει ο δημοσιογράφος είναι λάθος, ενώ παρέθετε στοιχεία για αδικήματα που έχουν φέρονται να έχουν διαπράξει οι συλληφθέντες δημοσιογράφοι.

Κατά τη Die Zeit, σε αναφορά του δημοσιογράφου ότι κανένας συνάδελφός του στη Γερμανία δεν θα βρισκόταν στη φυλακή ούτε για λίγες ημέρες με βάση υποψίες, ο κ. Ερντογάν απάντησε: «Εδώ δεν είναι Γερμανία. Η Τουρκία έχει τους δικούς της νόμους και κανονισμούς. Και έχει και μια ανεξάρτητη Δικαιοσύνη που πράττει όσα προβλέπει το σύνταγμα».

Εστιάζοντας στις γερμανοτουρκικές σχέσεις, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως η Γερμανία αποτελεί τον κύριο εμπορικό εταίρο της Τουρκίας, με όγκο συναλλαγών 35,5 δισ. δολ. και τόνισε πως «εάν η γερμανική κυβέρνηση θέλει να θυσιάσει τις σχέσεις μας για μια τρομοκρατική οργάνωση θα ήταν μεγάλο λάθος».

«Οι Γερμανοί βουλευτές στήριξαν το “όχι” στην εκστρατεία για τη συνταγματική μεταρρύθμιση. Και εσείς το στηρίξατε. Με έχετε βλάψει προσωπικά. Δυστυχώς οι υψηλά ιστάμενοι σίγησαν. Εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε καλές σχέσεις με τη Γερμανία ακόμα και σήμερα», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ο κ. Ερντογάν τις χαρακτήρισε καλές, ωστόσο εκμυστηρεύτηκε πως αναπολεί την περίοδο καγκελαρίας Σρέντερ, κατά την οποία οι γερμανοτουρκικές σχέσεις ήταν πολύ καλές, όπως είπε.

Ο κ. Ερντογάν επανήλθε στο αίτημά του για απέλαση Τούρκων που έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία, καλώντας το Βερολίνο να παραδώσει τους «τρομοκράτες», όπως τους χαρακτήρισε.

«Όσο δεν το πράττετε, η Τουρκία θα θεωρεί τη Γερμανία ως χώρα που προστατεύει τους τρομοκράτες», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment