PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Συμφωνία για άνευ όρων εκεχειρία» επιθυμεί ο Λαβρόφ (v)


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας πρόσθεσε ότι οι σημερινές συνομιλίες της ομάδας επαφής για την Ουκρανία στο Μινσκ πρέπει να έχουν ως στόχο την επίτευξη άμεσης και άνευ όρων εκεχειρίας.

Κάλεσμα στον ουκρανικό στρατό να εγκαταλείψει τις θέσεις από τις οποίες μπορεί να πλήξει άμαχο πληθυσμό απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και πρόσθεσε ότι οι σημερινές συνομιλίες της ομάδας επαφής για την Ουκρανία στο Μινσκ πρέπει να έχουν ως στόχο την επίτευξη άμεσης και άνευ όρων εκεχειρίας.

«Πιστεύω πολύ ότι οι σημερινές συνομιλίες θα αφιερωθούν πάνω από όλα στον στόχο της επίτευξης συμφωνίας για άμεση και άνευ όρων εκεχειρία», ανέφερε, μιλώσντας σε φοιτητές στη Μόσχα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ακόμη ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία. «Δεν θα υπάρξει στρατιωτική επέμβαση, τασσόμαστε υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης της σοβαρής αυτής κρίσης, αυτής της τραγωδίας», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία θα υπερασπισθεί την οικονομία της, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της.

Για συγκρούσεις με «ρωσικά άρματα μάχης» στο Λουχάνσκ κάνει λόγο το Κίεβο

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε σήμερα Ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος, μονάδα ουκρανών αλεξιπτωτιστών συγκρούεται με «μονάδα ρωσικών αρμάτων μάχης» στο αεροδρόμιο του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

«Σήμερα συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα σε ουκρανούς αλεξιπτωτιστές και μονάδα ρωσικών αρμάτων μάχης για την υπεράσπιση του αεροδρομίου του Λουχάνσκ», δήλωσε ο Λεονίντ Ματιούχιν μέσω της σελίδας του στο Facebook.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment