PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ψήφισματα από το Σύλλογο εκπαιδευτικών «Έλλη Αλεξίου»


2 ψηφίσματα εξέδωσε ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», που εκφράζει την αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών καθώς επίσης και στον αγώνα των εργαζομένων της εταιρείας ανελκυστήρων «ΚΟΝΕ Α.Ε.».

Αναλυτικά:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» εκφράζει την αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών, και στηρίζει τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων γιατί είναι δίκαιος. Είναι αγώνας για την επιβίωσή τους, για να μην πεταχτούν έξω από τα χωράφια τους και την παραγωγή τους. Για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Είναι αγώνας ενάντια στις αιτίες που επιδεινώνουν και την δική μας ζωή. Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι παλεύουν ενάντια στις συνέπειες από την πολιτική της ΚΑΠ της Ε.Ε., που όλα αυτά τα χρόνια οδήγησε στην συγκέντρωση της παραγωγής σε λιγότερα χέρια. Ταυτόχρονα είχε ως αποτέλεσμα το 20% των μεγάλων αγροτών να εισπράττουν το 80% των επιδοτήσεων. Με την νέα Κοινή Αγροτική Παραγωγή (Κ.Α.Π.) 2015-2020 της Ε.Ε., περιορίζονται περαιτέρω οι επιδοτήσεις, αλλά μπαίνουν και νέα εμπόδια στον χαρακτηρισμό κάποιου αγρότη ως δικαιούχου αποζημίωσης.

Η αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά, παλεύει ενάντια  και στις συνέπειες από την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που τους οδηγούν στο ξεκλήρισμα σε όφελος των μεγαλοαγροτών αλλά και των μεγαλοεπιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, επιβάλλοντας αβάσταχτη φορολογία στο εισόδημα και στην ασφάλιση.   Με τα νέα μέτρα του τρίτου μνημονίου, τα χρήματα που η κυβέρνηση ζητάει να πληρώνει κάθε χρόνο, μετά το 2019, ένα μικρομεσαίο αγροτικό νοικοκυριό στην Εφορία για τους φόρους, και τον ΟΓΑ για την ασφάλισή του, φτάνουν στο 83% του συνολικού ετήσιου καθαρού εισοδήματος. Είναι σίγουρο πως κανένας μικρομεσαίος αγρότης δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτές τις υποχρεώσεις. Σήμερα το 50% των αγροτών αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές του εισφορές. Δηλαδή παραμένουν ανασφάλιστοι. Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί με τα νέα μέτρα.

Να αποσύρει η κυβέρνηση τώρα, το νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση!                           ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Να ορθώσουμε κοινό “μπλόκο” στην αντιλαϊκή πολιτική.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ “ΚΟΝΕ ΑΕ”

Το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της εταιρείας ανελκυστήρων «ΚΟΝΕ Α.Ε.», Φιλικών 5 και Δεληγιώργη 1 στο Περιστέρι, οι οποίοι αντιδρούν στις εξαγγελίες της εργοδοσίας για 18 απολύσεις κλιμακωτά, έξι κάθε μήνα.

Η πολυεθνική εταιρεία ΚΟΝΕ Α.Ε. που ασχολείται με ανελκυστήρες, προχώρησε σε σχεδιασμό 18 κλιμακωτών απολύσεων επιδιώκοντας μάλιστα να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων. Όταν η προσπάθεια της απέτυχε στράφηκε ενάντια στο σωματείο, υποδεικνύοντας του τρόπους λειτουργίας, ενώ την ίδια στιγμή αξιοποιούσε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, φέρνοντας τεχνικούς από Κύπρο και Βουλγαρία, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά τις μεθοδεύσεις και τους στόχους της εργοδοσίας. Σε πολιτικό περιβάλλον που ευνοεί τις απολύσεις, με τις ευλογίες μιας νομοθεσίας που πηγάζει από οδηγίες ΕΕ και των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων που χαϊδεύουν τα αυτιά των εργοδοτών στο όνομα της «ανάπτυξης», οι εργαζόμενοι απαντούν με το μόνο όπλο που έχουν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στη δουλειά και στη ζωή: ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Το ΔΣ του συλλόγου μας στέκει αλληλέγγυο στους αγώνες των εργαζομένων της ΚΟΝΕ Α.Ε. και απαιτεί να παρθεί πίσω η εξαγγελία για 18 απολύσεις από την εταιρεία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment