PeristeriNews.gr
Οικονομία

Με το ασφαλιστικό συνέδεσε το χρέος η Λαγκάρντ


Με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συνέδεσε τη βιωσιμότητα του χρέους η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ στάθηκε στην ανάγκη και το συνταξιοδοτικό σύστημα να καταστεί βιώσιμο σε μεσοπρόθεσμη και μακροχρόνια βάση.

«Εάν η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση δεν είναι τόσο βαθιά όσο χρειάζεται, τότε η άλλη πλευρά (σ.σ. Ευρώπη) θα πρέπει να προχωρήσει σε μεγαλύτερη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», επεσήμανε η γενική διευθύντρια στου Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης που παραχώρησε.

Σε ερώτηση κατά πόσο το ΔΝΤ απαιτεί πρόσθετα μέτρα για το ασφαλιστικό με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, υπογράμμισε ότι το ασφαλιστικό είναι άμεσα συνδεδεμένο με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε την πάγια θέση του ΔΝΤ αναφορικά με τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα, επισημαίνοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προώθηση μεταρρυθμίσεων και η ελάφρυνση του χρέους.

«Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση πρέπει να είναι σημαντική και να πηγαίνει σε βάθος», είπε η Λαγκάρντ προσθέτοντας ότι το 10% του ελληνικού ΑΕΠ πηγαίνει ετησίως για την στήριξη του ασφαλιστικού, όταν στην Ευρώπη το σχετικό ποσοστό είναι 2,5%.

Συνεπώς, όπως ανέφερε, η μεταρρύθμισή του είναι απαραίτητη προκειμένου να μην συσσωρεύονται ελλείμματα και χρέος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment