PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συλλήψεις για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου


Ένας 20χρονος και ένας 35χρονος συνελήφθησαν για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, ενημερώθηκε από χρήστη προφίλ ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ότι άλλος χρήστης της κατέχει και διαθέτει σε τρίτους υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Από διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 20χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε προχθές στην οικία του 20χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος και κινητό τηλέφωνο, καθώς και μια κάρτα μνήμης.

Κατά έρευνα που διενεργήθηκε στα κατασχεθέντα αντικείμενα βρέθηκε εγκατεστημένη εφαρμογή απόκρυψης και ασφάλισης αρχείων εικόνας και βίντεο με κωδικό πρόσβασης, όπου βρέθηκαν αποθηκευμένα συνολικά 390 αρχεία εικόνας και 46 αρχεία οπτικοακουστικού υλικού – βίντεο, με «σκληρό» πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.

Ο 20χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, όπου παραπέμφθηκε στην κύρια ανάκριση.

Παράλληλα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη ένας 35χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Ο 35χρονος εντοπίστηκε μετά από διαδικτυακή έρευνα με τη χρήση ειδικού λογισμικού παρακολούθησης αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο συλληφθείς τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο κατείχε και διαμοίραζε περισσότερα από 2.300 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε προχθές στην οικία του 35χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος, κινητό τηλέφωνο και φορητό αποθηκευτικό μέσο (USB Flash Drive), στα οποία υπήρχε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο 35χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment