PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Στ. Παπαδόπουλος: Παρεμβάσεις για μία πόλη που εμείς θέλουμε


Ερωτήσεις  στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 6 Ιουνίου 2017 από τον δημοτικό σύμβουλο Στέφανο Παπαδόπουλο.

Αναλυτικά:

Για την πλατεία Δασκαλογιάννη στο Μπουρνάζι, την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων, την λειτουργία του κτιρίου της πρώην ψαραγοράς και τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων της πόλης εν όψει του καλοκαιριού.

«Η περιοχή του Μπουρναζίου είναι μια μεγάλη γειτονιά που οι κάτοικοί της νιώθουν ξεχασμένοι λόγω της εγκατάλειψης από την  Δημοτική αρχή. Προφανώς και δεν είναι οι μόνοι. Αυτό το νιώθουν έντονα όσοι μένουν στις περιφέρειες της πόλης μας.  15 συν 2 χρόνια είναι πολλά για να αναλογιστεί η ίδια δημοτική αρχή τι κάνει  λάθος.  Η πλατεία Δασκαλογιάννη στο παλιό Μπουρνάζι μπορεί να ζωντανέψει με μικρές παρεμβάσεις έτσι που να την χαίρονται πιο εύκολα οι κάτοικοι . Η πλατεία αυτή δεν συγκεντρώνει κόσμο αλλά και γενικότερα πρόκειται για μια περιοχή με πρόβλημα. Ο προβληματισμός των κατοίκων και των καταστηματαρχών αλλά και η πρότασή τους είναι  να γίνουν μερικές παρεμβάσεις, που θα διευκολύνουν την παραμονή των επισκεπτών στο χώρο της πλατείας. Μια παιδική χαρά σε ένα μέρος της πλατείας θα ήταν ιδανική για τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους.  Η διοίκηση απάντησε ότι θα εξετάσει το θέμα. Οι κάτοικοι όμως της περιοχής πρέπει να το διεκδικήσουν.

Ζητήθηκε ενημέρωση για το κτίριο της πρώην  Ψαραγοράς: «Έχει περάσει ένα χρόνος από την ημέρα της σύμβασης με τον ιδιώτη και κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει και δεν έχει λειτουργήσει» . Η διοίκηση απάντησε ότι σε λίγες μέρες θα εκδοθεί η άδεια λειτουργείας του καταστήματος. Εύλογα κάποιος καταλαβαίνει την προχειρότητα του διαγωνισμού για την μίσθωση του ακινήτου , ότι υπήρχαν προβλήματα στην ενοικίαση του χώρου και επίσης σε συνέχεια της ερώτησης  αν τα ενοίκια καταβάλλονται κανονικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απάντησε ότι δε γνωρίζει.

Ζητήθηκε επίσης  ενημέρωση για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων στην πόλη εντός του 2017 και  απάντησαν για το νέο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το νέο έτος 2018!!!!

Τέλος κλήθηκε η διοίκηση να μεριμνήσει να τοποθετηθούν ταΐστρες και ποτίστρες στην πόλη για τα αδέσποτα ζώα  εν όψη των θερμών ημερών του καλοκαιριού , μία ερώτηση που έχει κατατεθεί  αρκετές φορές στο δημοτικό συμβούλιο. Παρά τις επιφυλάξεις τους και ότι στην πόλη μας δεν υπάρχουν αδέσποτα ζώα ,  πρότειναν να τους υποδείξουμε εμείς τα μέρη που εκτιμάμε ότι πρέπει να τοποθετηθούν ταΐστρες και ποτίστρες.

Στέφανος Παπαδόπουλος

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment