PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Συλλέξτε το νερό της βροχής σε 11 βήματα


Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού και οι θερμοκρασίες βρίσκονται στα ύψη.

Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού και οι θερμοκρασίες βρίσκονται στα ύψη.

Σύμφωνα με το Τμήμα Κλιματικών Προγνώσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA) στο 45% της αμερικανικής επικράτειας επικράτησαν συνθήκες “ήπιας ή εξαιρετικής ξηρασίας” στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

Τα μελλοντικά σενάρια προβλέπονται χειρότερα καθώς κάνουν λόγο για διατήρηση αυτών των συνθηκών μέχρι το Σεπτέμβριο ή ακόμα και τον Οκτώβριο σε πολλές Πολιτείες.

Ο αντίκτυπος της ξηρασίας είναι τεράστιος και εκτείνεται από την εξάντληση του υδροφόρου ορίζοντα έως δασικές πυρκαγιές και έλλειψη πόσιμου νερού.

Μας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Ναι, διότι αφορούν άμεσα στις συνθήκες που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στη χώρα μας.

Και επειδή σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας και χάραξης εθνικής στρατηγικής πάνω στο κλίμα και τη διαχείριση των υδατικών πόρων θα ήταν τουλάχιστον κουτό να περιμένουμε κινήσεις με περιβαλλοντικά φιλικό προσανατολισμό σημασία έχει να δράσουμε αυτόνομα.

Πώς; Συλλέγοντας τα όμβρια ύδατα για να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε νερό.

Η συλλογή των ομβρίων υδάτων δεν είναι απαραίτητα μια ακριβή και περίπλοκη διαδικασία.

Ακολουθούν έντεκα βήματα για να συλλέξετε το νερό της βροχής και να καλύψετε τις ανάγκες σας χωρίς να σπαταλήσετε φυσικούς πόρους:

1. Χρησιμοποιήστε ένα πριόνι για να κόψετε το επάνω “τεταρτημόριο” ενός κουβά χωρητικότητας 20 λίτρων, κατάλληλο για την αποθήκευση τροφίμων.

2. Τοποθετήστε το κομμάτι που κόψατε στο χείλος ενός βαρελιού χωρητικότητας 200 λίτρων και σημαδέψτε το περίγραμμά του με ένα μαρκαδόρο.

3. Κόψτε με ένα πριόνι περιμετρικά την τρύπα που σημαδέψατε με τον μαρκαδόρο. Εάν το κάνατε σωστά, το πάνω μέρος του κουβά θα προσαρμόζεται ακριβώς στην τρύπα που κόψατε στο πάνω μέρος του βαρελιού.

4. Ανοίξτε μια μικρή τρύπα στο κάτω μέρος του βαρελιού και τοποθετήστε μια μικρή κάνουλα διαμέτρου 2 εκατοστών για να την ασφαλίσετε.

5. Τοποθετήστε το βαρέλι σε τσιμεντόλιθους για να το ανασηκώσετε από το έδαφος.

6.Εγκαταστήστε ένα διαχωριστή διπλής κατεύθυνσης στην υδροροή του σπιτιού σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να συλλέγετε νερό όποτε το χρειάζεστε. Όταν δεν το χρειάζεστε αλλάζετε την κατεύθυνση και αυτό κατευθύνεται στο έδαφος.

7.Τοποθετήστε μια επέκταση που θα οδηγεί από τον διαχωριστή στο βαρέλι.

8. Προσαρμόστε το τελείωμα της επέκτασης στο χείλος του βαρελιού και ανοίξτε μια τρύπα με τρόπο ώστε να σταθεροποιηθεί και το νερό να κυλάει μέσα από το χείλος εντός του βαρελιού.

9. Βάλτε ένα κόσκινο ή υφασμάτινο φίλτρο στον ανοιχτό κουβά και προσαρμόστε σφιχτά το χείλος ώστε να κρατάει το κόσκινο στη θέση του. Το κόσκινο βοηθά στη συγκράτηση υπολειμμάτων που μπορεί να περάσουν από την υδρορροή.

10. Βάλτε το τελείωμα της κάνουλας του βαρελιού στην τρύπα στο χείλος του κουβά.

11. Βάλτε ένα μεταλλικό φίλτρο στην κορυφή της υδρορροής για να εμποδίσετε μεγαλύτερα υπολείμματα από το να τη φράξουν και να εμποδίσουν τη ροή των ομβρίων υδάτων.

Είναι σημαντικό να καλύψετε τη δεξαμενή σας για να μην βρουν καταφύγιο προνύμφες κουνουπιών. Κρατήστε επίσης το νερό σας μακρυά από την ηλιακή ακτινοβολία για να μη δημιουργηθεί άλγη χρησιμοποιώντας ένα αδιάφανο κάλυμμα.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μη πόσιμα όμβρια ύδατα;

Να ποτίσετε τον κήπο σας χωρίς να σας απασχολήσουν περιορισμοί στη χρήση νερού, που επιβάλλονται σε πολλές περιοχές της χώρας μας το καλοκαίρι ή να πλύνετε και να κρατήσετε δροσερά τα κατοικίδιά σας. Πολλοί σκύλοι δεν συμπαθούν το νερό, ωστόσο αν τους δροσίσετε με λίγο νερό την ώρα που υποφέρουν από τη ζέστη θα το εκτιμήσουν.

Μπορείτε επίσης να πλύνετε την αυλή, το σκονισμένο σας αυτοκίνητο και διάφορα άλλα αντικείμενα εξωτερικού χώρου.

Σημειώστε πως άλλα περισσότερο περίπλοκα, αυτοσχέδια συστήματα θα σας επιτρέψουν να μετατρέψετε το νερό σας σε πόσιμο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment