PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συλλαλητήριο κατά του μνημονίου πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα


Από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Αγανακτισμένους.

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος. Το συλλαλητήριο διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, ενώ συμμετείχαν και οι Αγανακτισμένοι.

Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου άνοιξε ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα που είχε κλείσει λόγω της κινητοποίησης.

Νωρίτερα, διαδηλωτές είχαν κλείσει την Αμαλίας, έξω από τη Βουλή, με πανό και συνθήματα κατά του μνημονίου στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στα πανό αναγράφονταν τα συνθήματα: «Η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχεια», «Ή εμείς ή αυτοί, εμπρός λαέ για την ανατροπή», «Το όχι της Κύπρου είναι η αρχή», «Οι ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους».

Τη συγκέντρωση ενίσχυσαν με τη συμμετοχή τους οι Αγανακτισμένοι μοτοσικλετιστές και το κίνημα «Φτάνει πιά!».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλούσε τους εργαζομένους «να δώσουν το παρών δηλώνοντας δυναμικά την αντίθεσή τους στα μέτρα της διαθεσιμότητας, των απολύσεων και των μετατάξεων, με τη δήθεν αξιολόγηση των υπαλλήλων και να αντισταθούν στο σχέδιο της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών, με τη συνέχιση των πρωτοφανών περικοπών στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την εξαφάνιση των εργασιακών σχέσεων και του ξεθεμελιώματος του κοινωνικού κράτους».

«Με την παρουσία μας θέλουμε να δηλώσουμε την αγωνιστική μας διαθεσιμότητα, να μην αποδεχθούμε την κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης αλλά και συνολικά των Συμβάσεων καθώς και την απαξίωση των συνδικάτων και του ρόλου τους, με αντισυνταγματικές αντιδημοκρατικές και καταχρηστικές διαδικασίες επιβολής ανάλγητων πολιτικών, που θέλουν να διαλύσουν ότι έχει απομείνει από τα συμβατικά δικαιώματα των εργαζομένων» ανέφερε από την πλευρά της η ΓΣΕΕ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Στον εισαγγελέα ο δράστης της επίθεσης στην Ερμού – Στη ΜΕΘ η 22χρονη

Peristeri News

Leave a Comment