PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συλλαλητήριο κατά των πλειστηριασμών την 21η ΦεβρουαρίουΚάλεσμα σε γονείς, δασκάλους, καθηγητές και συνταξιούχους απηύθυνε η Πρωτοβουλία “Περιστέρι ενάντια στους πλειστηριασμούς” μέσα από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου, την Τετάρτη το απόγευμα 7 Φεβρουαρίου, με σκοπό να συζητήσουν και από κοινού να συντονίσουν τις δράσεις τους, αφού μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου -οπότε και οι πλειστηριασμοί θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά- απομένουν λίγες μόνο ημέρες.

Εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για όσα έχουν καταφέρει σε συνεργασία και με άλλους φορείς και συλλογικότητες, αφού με τις κινητοποιήσεις τους έξω από το Ειρηνοδικείο Περιστερίου για 2,5 χρόνια, απέτρεψαν με την παρουσία τους κάθε πλειστηριασμό.

Τέλος, τόνισαν ότι την 21η Φεβρουαρίου πρέπει δυναμικά να παρέμβουν μαζικά οπουδήποτε γίνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, έτσι ώστε να μη καταφέρει κανείς με μια κίνηση από τον υπολογιστή, να εξαφανίσει και το τελευταίο κεραμίδι…

Δήλωσαν ακόμη ότι θα μπουν και πάλι μπροστά με τον αγώνα τους παρακάμπτοντας τα εμπόδια και θα στηρίξουν κάθε συμπολίτη που η μικρή περιουσία του “βγαίνει στο σφυρί”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Πρωτοβουλία “Περιστέρι ενάντια στους πλειστηριασμούς”:

Ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη στήριξη και των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων, ετοιμάζεται για καταιγισμό πλειστηριασμών με στόχο την υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Για το πρώτο δίμηνο του 2018 έχουν προγραμματίσει 1800 πλειστηριασμούς. Για το σκοπό αυτό ψήφισε την ηλεκτρονική πλατφόρμα διεξαγωγής των πλειστηριασμών ώστε με ταχύτατες διαδικασίες εκατοντάδες οικογένειες να χάνουν τα σπίτια τους κάθε βδομάδα. Ψήφισε επίσης το ιδιώνυμο για τη καταστολή των αγώνων του κινήματος κατά των αγωνιστών-τριών, που εδώ και χρόνια εμποδίζουν τις τράπεζες να αρπάξουν τις λαϊκές κατοικίες. Ανάμεσα στα νέα αντιλαϊκά μέτρα-προαπαιτούμενα για την Τρίτη Αξιολόγηση, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους «θεσμούς» Κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ, ψηφίστηκε η επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη άνω των 500 ευρώ προς το δημόσιο και η περαιτέρω αυστηροποίηση του ν. Κατσέλη ώστε να μη μπορούν να ενταχθούν (ή και να πεταχτούν έξω όσοι κατάφεραν να ενταχθούν) δεκάδες δανειολήπτες. Απέναντι στη νέα επίθεση η απάντησή μας οφείλει να είναι και θα είναι ανάλογη. Από τα εκατοντάδες συμβολαιογραφεία της Αττικής μόνο σε 23 κοράκια-συμβολαιογραφικά γραφεία θα γίνονται οι πλειστηριασμοί φτωχών συμπολιτών μας. Η δουλειά δεν είναι ντροπή, αλλά μια τέτοια βρώμικη δουλειά είναι ντροπή και αίσχος!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:

-Ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας από τράπεζες και κράτος.
-Για τη πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας με τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών και θεσμοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας.
-Ενάντια στις διώξεις του κινήματος και των αγωνιστών του, τη καταστολή, το ιδιώνυμο του Κοντονή και τη κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
-Αγώνας για τη κατάργηση των Μνημονίων, διαγραφή του χρέους, ενάντια σε κυβέρνηση κεφάλαιο και Ε.Ε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!

Related posts

Από τις 3 Ιουνίου οι αιτήσεις Κοινωνικού Τουρισμού

Peristeri News

Εντυπωσιακή η 83η επέτειος Μάχης της Κρήτης από την Αδελφότητα Κρητών στο Περιστέρι

Peristeri News

Έως και 54.000 ευρώ το πρόστιμο για ακαθάριστο οικόπεδο

Peristeri News

Leave a Comment