PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συλλαλητήριο διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ



Αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που αναμένεται να ψηφιστεί αργά το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συλλαλητήριο διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που αναμένεται να ψηφιστεί αργά το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ καταγγέλλει ότι το πολυνομοσχέδιο «στην ουσία κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος και οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα να χάσουν τη δουλειά τους και να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων».

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο «υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα για 15.000 απολύσεις και την υπαγωγή 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, σε καθεστώς διαθεσιμότητας, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και τη διατήρηση των χαρατσιών και τη συνέχιση της φοροληστείας των χαμηλών εισοδημάτων».

Στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ ανταπορκίθηκαν εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο χώρο της υγείας, στα υπουργεία Πολιτισμού, Οικονομικών και σε άλλα υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς.

«Καταστρέφετε τις ζωές. Θα τις πάρουμε πίσω! Να διώξουμε μνημόνια και τρόικα» και «σταθερή-μόνιμη δουλειά-όχι στις απολύσεις», ήταν κάποια από τα συνθήματα στα πανό των διαδηλωτών.

Επίσης, το πρωί στο Σύνταγμα, παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών έστησαν πάγκους και μοίρασαν φρούτα και λαχανικά. Ήταν μια κίνηση αλληλεγγύης, όπως δήλωσαν, στο δοκιμαζόμενο κόσμο και διαμαρτυρίας εναντίον των μέτρων που εξοντώνουν τις λαϊκές αγορές. Στη συνέχεια επιχείρησαν να προσεγγίσουν τη Βουλή, όπου τους σταμάτησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Peristeri News

Πέντε συλλήψεις για διακίνηση ηρωίνης – Κατασχέθηκαν 2,5 κιλά ναρκωτικών

Peristeri News

Περιστέρι: Τους έκλεψαν τα εργαλεία και έγιναν καπνός (vid)

Peristeri News

Leave a Comment