PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επίθεση Βενιζέλου σε Τσίπρα



Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τον για λαϊκισμό, δημαγωγία, αντιφατικό λόγο και ανευθυνότητα.

«Σήμερα ο κ. Τσίπρας το πήρε πολύ αριστερά, υπάρχουν πάλλες τοποθετήσεις του στο εξωτερικό όπου είναι πολύ πιο συστημικός, θεσμικός … σήμερα τον είδα αριστερό, ριζοσπάστη και θυμωμενο» σημείωσε σε ειρωνικό τόνο.

Όπως είπε, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι θυμωμένος γιατί διαβλέπει την προοπτική της εξόδου της χώρας από την κρίση και γιατί είναι αιχμάλωτος μια αντίφασης της ίδιας της παράταξης του που δεν μπορεί να ισορροπήσει αναμέσα σε μία ευρωπαϊκή προοτπικη και μια σε μια στραγηγική έντιμη, οπως του ΚΚΕ που λέει ότι δεν μπορείς να λες το κραυγαλέο ψέμα ότι θα είμαι μέσα στο ευρώ και έξω από το μνημόνιο.

Ακόμη έκανε λόγο για φαντασιώσεις του κ. Τσίπρα, μέσα στις οποίες, όπως είπε, είναι «να είναι και Τσάβες και Γκρίλο μέσα στην Ελλάδα», κατηγορώντας τον ταυτόχρονα πως ψάχνει για συμμαχίες εκεί που δεν υπάρχουν και σε χώρες που δεν ευδοκιμούν. Μάλιστα είπε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται σαν σύγχρονος μεσαιωνικός άνθρωπος που παρακαλάει να έρθει να έρθει το τέλος του κόσμου για να δικαιωθεί πολιτικά.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που έλαβε τις μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις και πέτυχε τις ευνοϊκές συμφωνίες που αποδίδουν σήμερα παίρνοντας μεγάλο κόστος ενώ σήμερα συμμετέχει ως κυβερνητικός εταίρος με μόνο γνώμονα την σωτηρία της χώρας. «Αν δεν μπαίναμε στον Μηχανισμό Στήριξης και ακολουθούσαμε το περιβόητο εναλλακτικό σενάριο θα επέρχονταν η πλήρης καταστροφή» είπε δείχνοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ και μιλώντας για «βιασμό της λογικής».

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε των προτάσεων του κόμματός για την ανάσχεση της ανεργίας και την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μας κάνει χάρη κανείς υπουργός, αλλά πρόκειται για πολιτική συμφωνία των αρχηγών των κομμάτων».

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ακόμη τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να τεθεί τώρα το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, καθώς και στην ανάγκη ενός σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης, ενώ τόνισε πως «πρέπει να ενισχύσουμε τη συνοχή και την αποδοτικότητα της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment