PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σύγκρουση Τσίπρα – Βενιζέλου στη Βουλή


Σε υψηλούς τόνους ήταν οι ομιλίες των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ με τους Α.Τσίπρα και Ευ.Βενιζέλο να διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους.

Σε υψηλούς τόνους ήταν οι ομιλίες των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ με τους Α.Τσίπρα και Ευ.Βενιζέλο να διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται «για να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου όταν κλείσει η σύντομη παρένθεση της μνημονιακής συγκυβέρνησης» και πρόσθεσε: «Μέχρι τότε όμως δεν πρόκειται να κάτσουμε με τα χέρια ανοιχτά να μας πέσει το ώριμο φρούτο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «υπονόμευση» της κυβέρνησης. «Η χώρα δεν αντέχει άλλη δημαγωγία, άλλο λαϊκισμό, άλλη απλούστευση. Την εθνική ευθύνη δεν μπορεί να την αναλαμβάνεις μόνο αν θέλεις και όποτε θέλεις για λόγους κομματικής τακτικής. Η εθνική ευθύνη σε κυνηγάει από μόνη της» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής τόσο για το θέμα της ένταξης της χώρας στο Μνημόνιο όσο και για την υπόθεση της Siemens.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. «Να ξέρετε ότι σε αυτή την επιλογή δεν θα έχετε απέναντι σας τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τον ελληνικό λαό. Έχει δικαίωμα ο ελληνικός λαός να γνωρίζει τι θα κερδίσει και κυρίως τι θα χάσει από την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου. Θα λογοδοτήσουν για την λεηλασία» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Και αυτό δεν πρόκειται για απειλή ούτε για προειδοποίηση. Είναι το αυτονόητο και προειδοποιούμε κυρίως τους ριψοκίνδυνους αετονύχηδες αγοραστές».

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών συνεχίστηκε και στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής. «Χαίρομαι γιατί ο κ. Τσίπρας τώρα τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τον κατηγόρησε ότι προεκλογικά εκμεταλλεύθηκε το ισχύον εκλογικό σύστημα. «Πάνω στον εκλογικό νόμο και το μπόνους των 50 εδρών οικοδομήθηκε η τεχνητή πόλωση, για να καμαρώνουνε τώρα στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment