PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σύγκρουση κυβέρνησης με ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ


Το σχέδιο νόμου για την κατάργηση του μνημονίου που κατέθεσε το ΚΚΕ και στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Το σχέδιο νόμου για την κατάργηση του μνημονίου που κατέθεσε το ΚΚΕ και στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι οι «μάσκες έπεσαν» και κατηγόρησε τα κόμματα της Αριστεράς ότι επιθυμούν την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη και την επιστροφή στην δραχμή.

«Λένε όχι δηλαδή, στη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, λένε όχι στην, από εδώ και πέρα, καταβολή των συντάξεων και των μισθών, λένε όχι στην αποπληρωμή των χρεών του δημοσίου προς ιδιώτες, λένε όχι στη ρευστότητα της αγοράς, λένε όχι στην επανεκκίνηση της οικονομίας που οδηγεί στην Ανάκαμψη. Ο Ελληνικός λαός πλέον γνωρίζει καλά ποιο είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Πατρίδα μας. Αυτό που και ο ίδιος είχε περιγράψει μέσα στη Βουλή ευχόμενος «να χρεοκοπήσουμε όπως η Αργεντινή». Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν και τη συμμορία της δραχμής ο Ελληνικός λαός δεν θα του κάνει το χατίρι» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Άμεση ήταν η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ας αρκεστεί στο να εκφράζει τις απόψεις της παραπαίουσας κυβέρνησής του κι ας μην διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τόσο παιδαριώδη τρόπο» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Παράλληλα υποστηρίζει πως ο δρόμος που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει την χώρα από την κρίση. «Αντίθετα, ο δρόμος που προτείνει η κυβέρνηση δεν συνεπάγεται μόνο την περαιτέρω εξαθλίωση των εργαζομένων, αλλά και την αποδόμηση συνολικά της Ευρώπης».

ΚΚΕ: Η ΝΔ χρησιμοποιεί την υποκρισία και την τρομοκρατία

«Ο τσακωμός της ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα μνημόνια, εντάσσεται στη διαπάλη του νέου διπολισμού για την εναλλαγή στις κυβερνητικές καρέκλες. Η ΝΔ χρησιμοποιεί την υποκρισία και την τρομοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ τη διγλωσσία και τον καιροσκοπισμό, τη στιγμή που και οι δυο συναγωνίζονται ποιος είναι περισσότερο υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης»,αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Ενώ το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της κατάργησης των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων, παρ’ ότι αυτές συνδέονται με τα μνημόνια. Ενώ το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της μονομερούς διαγραφής του χρέους, ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει ότι ο λαός χρωστάει μέρος του. Επομένως η τοποθέτησή του στη Βουλή υπέρ της πρότασης νόμου του ΚΚΕ αποτελεί υποκρισία», επισημαίνει στη συνέχεια το ΚΚΕ.

Και καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, ενώ τονίζει ότι «ο λαός μπορεί να βάλει τέλος στα μνημόνια διαρκείας και της εξαθλίωσης με την πάλη και τη συμμαχία του για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους με δική του εξουσία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment