PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συγκέντρωση υγειονομικών έξω από το υπουργείο Εργασίας


Σε κλοιό διαδηλωτών βρίσκεται και πάλι σήμερα το υπουργείο Εργασίας. Από τις 16:30 είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών σωματείων οι οποίοι διαδηλώνουν ενάντια στο νέο ασφαλιστικό.

Στη συγκέντρωση βρίσκονται και μέλη της συντονιστικής οργάνωσης αναπήρων.

Τη συμπαράσταση στη συγκέντρωση εξέφρασε με ανακοίνωση του και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση καταγγέλλει ότι το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση «οδηγεί στην εξαθλίωση, χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, με την εξοντωτική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών».

«Ο ιατρικός κόσμος είναι αποφασισμένος να αγωνισθεί μέχρις εσχάτων προκειμένου το νομοσχέδιο-ταφόπλακα των επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών να μην φτάσει καν στη Βουλή» αναφέρει ο ΙΣΑ.

Αποφάσεις συμμετοχής στη σημερινή απογευματινή συγκέντρωση έχουν πάρει τα Σωματεία Εργαζομένων στα νοσοκομεία «Αττικόν», «Αγιος Σάββας», «Ευαγγελισμός», «Παίδων» Πεντέλης, ΚΑΤ, Θριάσιο, ΨΝΑ Δαφνί, Αλεξάνδρας και Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας και Πειραιά, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά, η ΕΙΝΑΠ, ο ΙΣΑ, το ΣΕΜΙΣΕΑ, η ΣΕΑΑΝ, το Κέντρο Προστασίας Βρεφών «Μητέρα».

Συμμετοχή στην κινητοποίηση εχει και το ΠΑΜΕ, ενώ στις 18.00 στο υπουργείο θα βρεθούν για παράσταση διαμαρτυρίας και μέλη του Συλλογου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, οι επιστημονικοί φορείς (γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί, φυσικοθεραπευτές, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, κτηνίατροι) διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 11.30 και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment