PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Περιστερίου για την ακρίβεια


Συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Περιστερίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (25/10), από σωματεία, συλλόγους και μαζικούς φορείς της περιοχής, ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια, με αιτήματα για πραγματική προστασία του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος.

Παράλληλα αναδείχθηκαν σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν με τα σχολικά κτίρια του Δήμου, όπως η πρόσφατη μεταφορά και συγχώνευση τριών σχολείων που επιχειρείται από την δημοτική αρχή.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν: Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, η Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου, τα Παραρτήματα των Εμποροϋπαλλήλων, του Επισιτισμού- Τουρισμού και των Λογιστών- Ελεγκτών Δυτικών Συνοικιών, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 11ου Λυκείου, 14ου Γυμνασίου και 33ου Δημοτικού Περιστερίου, ο Σύλλογος Γυναικών Περιστερίου, η ΣΕ εργαζομένων Δήμου Περιστερίου του συνδικάτου ΟΤΑ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου και ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Έλλη Αλεξίου».

Στην κεντρική ομιλία ο Στέλιος Μπούσουλας, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου ανέδειξε τις ευθύνες των κυβερνήσεων για την κατάσταση του λαού της περιοχής, όπως και τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για την κατάσταση των σχολικών και άλλων υποδομών της περιοχής που συνεχώς υποβαθμίζονται.

Τόνισε ότι η κινητοποίηση είναι απάντηση σε όλους αυτούς, ότι ο λαός «δεν θα σφίξει άλλο το ζωνάρι», ότι νικητής μπορεί να είναι ο λαός όταν παλεύει, θέτει τα αιτήματά του και παλεύει για αυτά, όταν γυρίζει την πλάτη στους επίδοξους «σωτήρες» που είναι αυτοί που ευθύνονται για τα βάσανά του. Τέλος, κάλεσε να ενταθεί η προετοιμασία για την επιτυχία της απεργίας στις 9 Νοέμβρη, να νεκρώσει το Περιστέρι «για να δείξουμε την δύναμή μας, να μην αισθάνονται τόσο σίγουροι ότι μπορούν να παίρνουν το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο. Η εργατούπολη του Περιστερίου με την δική της αγωνιστική ιστορία μπορεί να έχει την δική της συμβολή σε αυτόν τον αγώνα».

 

Πηγή: 902.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment