PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στους δρόμους της Μαδρίτης και πάλι οι «Αγανακτισμένοι»


Τουλάχιστον χίλιοι διαδηλωτές του κινήματος των «αγανακτισμένων» διαμαρτυρήθηκαν χθες το βράδυ στη Μαδρίτη κατά των περικοπών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τουλάχιστον χίλιοι διαδηλωτές του κινήματος των «αγανακτισμένων» διαμαρτυρήθηκαν χθες το βράδυ στη Μαδρίτη κατά των περικοπών, ύψους 65 δισ. ευρώ, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, φωνάζοντας «παραιτήσου, παραιτήσου» έξω από την έδρα του κυβερνώντος δεξιού κόμματος.

«Μας έβαλαν το χέρι στην τσέπη, οέ, οέ,οέ», φώναξαν ρυθμικά οι διαδηλωτές, πλαισιωμένοι από είκοσι και πλέον φορτηγά της αστυνομίας, έξω από την έδρα του Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι. Για λίγες στιγμές κάθισαν μπροστά από το κτίριο με υψωμένα τα χέρια, και κατόπιν συνέχισαν την πορεία τους.

Κρατώντας τις πινακίδες με τα συνηθισμένα συνθήματα του κινήματος, όπως «αυτοί το αποκαλούν δημοκρατία, όμως δεν είναι”, οι διαδηλωτές είχαν προγραμματίσει να διασχίσουν την πόλη, έως την έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο επίσης εγκαλούν για ανικανότητα.

«Με αυτά τα πλήγματα μας οδηγούν στη καταστροφή», τονίζει ο 30χρονος Πέδρο Λόπεθ, ο οποίος καίτοι διπλωματούχος αμφιβάλλει για το μέλλον του καθώς οι διαγωνισμοί για τις προσλήψεις έχουν αναβληθεί από πέρυσι.

«Ο κόσμος δεν έχει χρήματα και θα έχει ακόμη λιγότερα στο μέλλον», πρόσθεσε, εκφράζοντας συνάμα την ελπίδα να συνεχισθούν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment