PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στουρνάρας: Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει να χάνει


Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, και προσωπικά στον Πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, και προσωπικά στον Πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

Τον κατηγόρησε για «προσπάθεια δημιουργίας κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος» και πρόσθεσε: «ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει να χάνει. Επιδιώκει να υπονομεύσει την προσπάθεια εξόδου από την κρίση με απειλές και εκβιασμούς».

Απαντώντας ο υπουργός στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε εναντίον του ο ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε γιατί έγινε αυτή η ενέργεια: «με έπιασε με τη γίδα στην πλάτη; Όχι. Παίρνω επίδομα για την ενήλικα κόρη μου από την πρόνοια; Όχι. Έκανε πρόταση μομφής επειδή στο νομοσχέδιο υπάρχουν άρθρα που δεν του αρέσουν. Γιατί το έκανε; Από κουτοπονηριά. Επειδή μεθαύριο στο Eurogroup θα συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της δόσης. Θέλει per mare per terra αυτό να μη γίνει. Ε, δεν θα του κάνουμε το χατίρι».

«Ζούμε σε άλλους κόσμους. Είναι στον κόσμο του ψέματος και είμαστε στον κόσμο της αλήθειας. Μιλά για μονομερή διαγραφή του χρέους ως να μην γνωρίζει τι σημαίνει αυτό», υπογράμμισε ο Γ. Στουρνάρας και σημείωσε: «δεν έχω μάθει να κάνω πολιτική ούτε με απειλές ούτε με εκβιασμούς».

Υπερασπίσθηκε ακόμη την συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, λέγοντας ότι είναι καλύτερο να μείνουν για άλλες ανάγκες τα 11 δις που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Ο κ. Τσίπρας είχε επενδύσει στην καταστροφή, σημείωσε ο Γ. Στουρνάρας, αναφέροντας ότι τώρα μπορεί να ανοίξει συζήτηση για το χρέος και την ελάφρυνσή του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment