PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στουρνάρας: Εντός στόχων τα έσοδα



Εντός των στόχων της κυβέρνησης για το 2012, κινούνται τα έσοδα από τον φόρο κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Εντός των στόχων της κυβέρνησης για το 2012, κινούνται τα έσοδα από τον φόρο κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων, όπως επίσης και τα έσοδα από τον φόρο ακινήτων που εισπράττεται από τη ΔΕΗ, ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως τα έσοδα από τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο «κινούνται εντός στόχων, φτάνοντας τα 4,5 δισ. έναντι στόχου 4,562 δισ. παρά τις ήπιες καιρικές συνθήκες και την αύξηση του συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης».

Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά το «χαράτσι» της ΔΕΗ, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως οι εισπράξεις «έχουν ήδη αγγίξει τον στόχο και αναμένεται έως το τέλος του έτους να τον ξεπεράσουν κατά 200 εκατ. ευρώ».

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κληθείς να απαντήσει στην κριτική που δέχθηκε το υπουργείο Οικονομικών για μεταθέσεις εφοριακών, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως «πιστεύουμε στην αξιοκρατία» και παρέπεμψε στη χθεσινή, σχετική ανακοίνωση του υπουργείου του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πώς λειτουργεί το Iris από το κινητό

Peristeri News

Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Peristeri News

Άμεση η συμβολή του τουρισμού στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment