• Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Στον όμιλο Βαρδινογιάννη η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Peristeri News
Οκτώβριος31/ 2018

Στην εταιρεία Ireon Investments Ltd., συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, περνά το 97,08% των μετοχών της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος (IBG), όπως ανακοίνωσαν η Motor Oil και η ΕΥ, σύμβουλος πώλησης της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου.

Στην Ireon Investments Ltd. περνούν και η CPB Asset Management ΑΕΔΑΚ, καθώς και η Laiki Factors & Forfeiters.

Η Σύμβαση Απόκτησης Μετοχών – Share Purchase Agreement (SPA) υπεγράφη στις 30 Οκτωβρίου 2018 με το συνολικό τίμημα να διαμορφώνεται σε 73,5 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥ, υπεγράφη συμφωνία αγοραπωλησίας μετοχών μεταξύ της Ireon Investments Ltd., συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, και του Ειδικού Εκκαθαριστή της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, κ. Κλεόβουλου Αλεξάνδρου, για την πώληση του 97,08% των μετοχών της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος, του 94,52% των μετοχών της CPB Asset Management ΑΕΔΑΚ και του 100% των μετοχών της Laiki Factors & Forfeiters.

Νομικός σύμβουλος για την πλευρά του Ειδικού Εκκαθαριστή ήταν η «Πλατής – Αναστασιάδης & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία», μέλος του Δικτύου EY Law, ενώ για την πλευρά της Ireon Investments Ltd. η «Ποταμίτης – Βεκρής Δικηγορική Εταιρεία».

Από την πλευρά της η Μότορ Οϊλ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. ανακοίνωσε  ότι η εδρεύουσα στην Κύπρο 100% θυγατρική της με την επωνυμία Ireon Investments Ltd. συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος διενεργήθηκε από τον Ειδικό Εκκαθαριστή της Cyprus Popular BankPublic CoLtd, αναφορικά με την πώληση:

  1. Ποσοστού 97,08% του μετοχικού κεφαλαίου της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. (Investment Bank of Greece S.A.)
  2. Ποσοστού 94,52% του μετοχικού κεφαλαίου της CPB AssetManagement Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και
  3. Ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Laiki Factors andForfaiters Α.Ε. Πρακτορείας Επιχειρηματικών Απαιτήσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, η Ireon Investments Ltd. ανακηρύχθηκε Προτιμητέος Επενδυτής.

Σύμφωνα με τη Μότορ Όϊλ (Ελλάς), η Σύμβαση Απόκτησης Μετοχών – Share Purchase Agreement (SPAυπεγράφη στις 30 Οκτωβρίου 2018 με το συνολικό τίμημα να διαμορφώνεται σε Ευρώ 73,5 εκατ. Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές.

Τα συγκεκριμένα επενδυτικά ανοίγματα του ομίλου Βαρδινογιάννη έρχονται σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης για την απόκτηση του 50% συν δύο μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από τη Motor Oil (Hellas), μέσω της 100% κυπριακής θυγατρικής της Seilla Enterprises Limited.