PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στον αριθμό 11 της Ντάουνινγκ Στριτ μετακομίζει η Τερέζα Μέι


Στον αριθμό 11 της Ντάουνινγκ Στριτ αποφάσισε τελικά να μετακομίσει η νέα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι, επιλέγοντας ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα σε σύγκριση με τη διάσημη πρωθυπουργική κατοικία του αριθμού 10.

Η κ. Μέι θα διατηρήσει τον αριθμό 10 ως χώρο εργασίας της, ωστόσο η ίδια και η οικογένειά της θα κατοικούν σε διαμέρισμα πάνω από το υπουργείο Οικονομικών, στον αριθμό 11, ακολουθώντας τα χνάρια των προκατόχων της, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Τόνι Μπλερ ήταν ο πρώτος επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης που προχώρησε σε αυτήν την αλλαγή το 1997, καθώς επιθυμούσε να μετακομίσει με την οικογένειά του σε μια μεγαλύτερη οικία.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η κ. Μέι, στην οποία αρέσει ιδιαίτερα η μαγειρική, εκτίμησε το γεγονός ότι το διαμέρισμα στον αριθμό 11 ανακαινίστηκε από τον προκάτοχό της Ντέιβιντ Κάμερον και τη σύζυγό του.

Μάλιστα, το ζεύγος Κάμερον εξόπλισε το διαμέρισμα με μια επαγγελματική κουζίνα.

Η μετακόμιση της κ. Μέι αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα, ενώ ο νέος υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ θα διαμείνει στο μικρότερο διαμέρισμα που βρίσκεται στον αριθμό 10.

Ο μόνος που φαίνεται να μένει αμετακίνητος από τον αριθμό 10 είναι ο… Λάρι ο γάτος.

Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ενδέχεται να μείνει σε διαμέρισμα στο Κάρλτον Γκάρντενς στον αριθμό 1, σε μια πολυτελή συνοικία που βρίσκεται πλησίον των ανακτόρων του Μπάκινγχαμ.

Ωστόσο, ο κ. Τζόνσον θα πρέπει να μοιραστεί την εξοχική κατοικία των επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, το κάστρο Chevening των 115 διαμερισμάτων, με άλλους δύο υπουργούς με τους οποίους δεν διατηρεί και τις θερμότερες σχέσεις: τον Λίαμ Φοξ (υπουργό Διεθνούς Εμπορίου) και τον Ντέιβιντ Ντέιβις (υπεύθυνο για το Brexit).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment