PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στον αέρα η λειτουργία ολοήμερου σε νηπιαγωγείο στο Περιστέρι – Ζητούν λύση οι γονείς



Κραυγή αγωνίας από του γονείς των παιδιών που τα παιδιά τους φοιτούν στο ολοήμερο του 29ου νηπιαγωγείου Περιστερίου.

Λόγω ασθένειας εκπαιδευτικού του σχολείου, η οποία θα βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια για ένα μήνα, υπάρχει το ενδεχόμενο τα παιδιά του ολοήμερου να πρέπει να σχολάνε από τη 1 και όχι στις 4.

Αυτό σημαίνει ότι οι γονείς που δουλεύουν δεν θα μπορούν να πάρουν τα παιδιά από το σχολείο και όπως αναφέρουν στο μήνυμά τους παρά τις εκκλήσεις τους, δεν έχει υπάρξει καμία κίνηση των ιθυνόντων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των γονέων του νηπιαγωγείου:

Είμαστε γονείς στο 29ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου. Πρόσφατα η δασκάλα των παιδιών μας αρρώστησε κ αναμένεται να λείψει από το σχολείο για τουλάχιστον ένα μήνα. Πρώτα από όλα της ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας περαστικά και να είναι γρήγορα υγιέστατη και δυνατή!

Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι πως το σχολείο μας για αυτό το χρονικό διάστημα θα μείνει χωρίς ολοήμερο! Αυτό στην πράξη σημαίνει πως τα παιδιά μας θα σχολάνε στη μία κάθε μεσημέρι αντί για τις 4, ενώ το πρωί θα ξεκινάνε το μάθημα στις 8:15, αντί για τις 8:00.

Για μας τους γονείς που δουλεύουμε και δεν έχουμε συγγενείς να παραλάβουν τα παιδιά μας, οι δυσκολίες που δημιουργούνται είναι τεράστιες. Ή θα πρέπει να πληρώνουμε νταντάδες ή θα πρέπει να υποχρεωνόμαστε σε φιλικά πρόσωπα. Για μία ή 2 μέρες ίσως κάπως να τα βολεύαμε. Ο ένας μήνας όμως θα είναι εξοντωτικός!

Ποιος φταίει;

Σίγουρα δεν φταίει η δασκάλα μας! Φταίει ξεκάθαρα το Υπουργείο Παιδείας που αφήνει τα σχολεία μας χωρίς δασκάλους. Φταίει η κυβέρνηση που δεν διορίζει δασκάλες, ενώ υπάρχουν σημαντικότατες ελλείψεις. Φταίει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας που δεν βοηθάει να λυθεί το πρόβλημά μας !

Τι προσπαθούμε να κάνουμε για να έχουμε άμεσα λύση;

Ως γονείς προσπαθούμε να οργανωθούμε για να ασκήσουμε πιέσεις στο ΠΥΣΠΕ (Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης). Η διεύθυνση στην οποία απευθυνόμαστε ως δημότες Περιστερίου είναι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας στο Αιγάλεω. Οι προϊστάμενοι της διεύθυνσης που έχουν υποχρέωση να λύσουν το πρόβλημά μας είναι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Ιωάννης Κάππος και ο αναπληρωτής Διευθυντής, κ. Σταμούλης Σταμουλόπουλος.

Το αίτημά μας είναι συγκεκριμένο:

  • ΑΜΕΣΑ να έρθει δασκάλα στο σχολείο να καλύψει το κενό!
  • Αν δεν βρίσκουν λύση, ας έρθει μία από τις πολλές δασκάλες που είναι αποσπασμένες στην ΠΥΣΠΕ για διοικητικούς λόγους και ας εργασθεί ως κανονική δασκάλα στο σχολείο μας.
  • Διαβάσαμε ότι την Πέμπτη 23/11/23 θα γίνουν συγκεκριμένες προσλήψεις για νηπιαγωγεία. Απαιτούμε να δοθεί προτεραιότητα στο 29ο νηπιαγωγείο Περιστερίου.

Και αν δεν μας ακούσουν;

Τους ξεκαθαρίζουμε ότι θα πηγαίνουμε καθημερινά τα παιδιά μας στην ΠΥΣΠΕ να τα φυλάνε αυτοί!

Πρέπει να καταλάβουν πως η μη αναπλήρωση της θέσης μας εξοντώνει οικονομικά, εργασιακά και οικογενειακά. Στην τρέχουσα χρονιά έχουν ήδη χαθεί πολλές ημέρες και το μέλλον αναμένεται χειρότερο. Το ίδιο συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια ταλαιπωρώντας πολλές οικογένειες, χωρίς να δίνεται απολύτως καμία λύση από τη Διεύθυνσή Πρωτοβάθμιας!

Ζητάμε την συμπαράσταση όλων των Περιστεριωτών!!

Ενώ πληρώνουμε φόρους για να πηγαίνουν τα παιδιά μας σε αξιοπρεπή δημόσια σχολεία, βρισκόμαστε να κινδυνεύουμε να χάσουμε τις δουλειές μας! Ζητάμε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των σχολείων και ζητάμε από όλες και όλους να γνωστοποιήσουν το θέμα. Να νιώσουν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και στο Υπουργείο Παιδείας πως με τα παιδιά μας δεν μπορούν να παίζουν!

Γονείς του 29ου Νηπιαγωγείου Περιστερίου

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πυροσβεστική: 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Peristeri News

Σοβαρό τροχαίο στον Κηφισό

Peristeri News

Leave a Comment