PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στον αέρα 250.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου



Τη χαριστική βολή στην 3η ηλικία μετά τις απανωτές μειώσεις των συντάξεων δίνουν οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας.

Τη χαριστική βολή στην 3η ηλικία μετά τις απανωτές μειώσεις των συντάξεων δίνουν οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας.

Περίπου 250.000 συνταξιούχοι έχουν μείνει χωρίς υγειονομική περίθαλψη καθώς ο αρμόδιος Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) εδώ και πολλούς μήνες δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του σε γιατρούς, φαρμακοποιούς και ασφαλισμένους, ενώ ήδη τελεί υπό κατάργηση.

Ως αποτέλεσμα, οι συνταξιούχοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν οι ίδιοι ολόκληρα τα ποσά για φάρμακα, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, υγειονομικά βοηθήματα κλπ!

Παρ’ όλα αυτά, οι εισφορές παρακρατούνται κανονικά!

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, οι συντάξεις εξακολουθούν να υπόκεινται κανονικά σε μηνιαίες κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη.

Δηλαδή οι πολιτικοί συνταξιούχοι του Δημοσίου, ενώ υποχρεώνονται να πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους για περίθαλψη, δεν έχουν πλέον καμία παροχή από τον αρμόδιο φορέα περίθαλψης!

Στον αέρα ο ΟΠΑΔ, οδεύει προς κατάργηση

Οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας έχουν ήδη δρομολογήσει την κατάργηση του ΟΠΑΔ, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή αρμόδιος για την υγειονομική περίθαλψη των ασφαλισμένων του Δημοσίου.

Παράλληλα, έχουν αποφασίσει ότι οι πολιτικοί συνταξιούχοι του Δημοσίου θα υπαχθούν στο νεοσύστατο Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Ωστόσο, επί του παρόντος απλά ο μεν ΟΠΑΔ υπολειτουργεί εν όψει κατάργησης, ο δε ΕΟΠΥΥ δεν έχει αρχίσει ακόμη να λειτουργεί και όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα καταφέρει να λειτουργήσει από την 1-1-2012 όπως έχει ανακοινωθεί…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Νεκρή γυναίκα στη μέση του δρόμου στο Μενίδι

Peristeri News

Άγνωστοι βανδάλισαν δημοτικό σχολείο στο Περιστέρι

Peristeri News

Οδηγός διέλυσε 40 αυτοκίνητα σε κεντρικό δρόμο της Κυψέλης (vid)

Peristeri News

Leave a Comment