PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Οι «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι» για το χαράτσι της ΔΕΗ


Καλούν όλους τους Περιστεριώτες να στηρίξουν τις κατά τόπους λαϊκές συνελεύσεις ενάντια στο απαράδεκτο αυτό μέτρο.

Το «τέλος ακινήτων» που η κυβέρνηση επέβαλε να εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αποτελεί ένα ακόμα μέτρο της πολιτικής του Μνημονίου, μια πολιτικής που έχει μοναδικό σκοπό να καταστρέψει κάθε έννοια συλλογικού αγαθού, κράτους πρόνοιας, εργασιακών δικαιωμάτων και να τσακίσει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Εξάλλου, το μέτρο αυτό συνιστά κατάφωρη παραβίαση μιας σειράς άρθρων του Συντάγματος αλλά και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που επέρχεται με την απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης σε όσους δεν έχουν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι.

Η προσπάθεια να αναγκάσουν τους πολίτες να το πληρώσουν απειλώντας με διακοπή του ρεύματος είναι βάρβαρη. Ο κίνδυνος δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά να βρεθούν χωρίς ρεύμα μέσα στο χειμώνα τεράστιος, με αδιανόητες κοινωνικές συνέπειες. Αντί να φορολογήσουν τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, καλούν τους εργαζομένους, τους αγρότες, τους μικρούς επιχειρηματίες, τους υποαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους να πληρώσουν ξανά.

Οι πολίτες δεν πρέπει να φοβηθούν την επίθεση του μνημονιακού μπλοκ. Σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας έχουν συγκροτηθεί επιτροπές, συνελεύσεις, πρωτοβουλίες, σωματεία, φορείς, δημοτικές κινήσεις κοκ που οργανώνουν πολύμορφες δράσεις ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, ενώ διεξάγονται συνελεύσεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων. Επίσης, αυξάνονται συνεχώς οι δήμοι που “προσχωρούν” στη λογική κάλυψης των δημοτών τους και του κινήματος ανυπακοής, ακολουθώντας το φωτεινό παράδειγμα του Δήμου Νέας Ιωνίας. Περιμένουμε από τη Δημοτική Αρχή να μην αρκεστεί στις θέσεις που μέχρι τώρα καλώς εξέφρασε και να προχωρήσει στην έμπρακτη στήριξη των δημοτών που αδυνατούν ή δεν επιθυμούν να καταβάλλουν το χαράτσι. Οι νομικές υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να βοηθήσουν τον κάθε κάτοικο και παράλληλα να υπάρξει δυναμική αποτροπή των εργολάβων που θα επιχειρήσουν να κόψουν το ρεύμα στα σπίτια μας.

Οι Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι καλούν όλους τους Περιστεριώτες να στηρίξουν τις κατά τόπους λαϊκές συνελεύσεις ενάντια στο απαράδεκτο αυτό μέτρο. Η μαζική συμμετοχή όλων μας αποτελεί το ισχυρότερο όπλο ενάντια στην απόπειρα καταστροφής της ζωής μας από τις δυνάμεις του Μνημονίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment