PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στο τραπέζι του διαλόγου κυβέρνηση – αγρότες


Στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ξεκινά σε λίγη ώρα η συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους μπλόκων, είναι στραμμένο το ενδιαφέρον του αγροτικού κόσμου.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στο Πρακτορείο FM» η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη η κυβέρνηση θα καταθέσει στους αγρότες συνολικό σχέδιο για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος και την ενίσχυση του αγροτικού χώρου.

Η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε την πεποίθηση πως θα γίνει ένας γόνιμος και ειλικρινής διάλογος, που θα λαμβάνει υπόψη του το πλαίσιο που μπορεί να κινηθούν οι προτάσεις της κυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι στην καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκεται η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ερωτηθείσα, για το ενδεχόμενο ξεχωριστής συνάντησης με εκπροσώπους αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας, η κυβερνητική εκπρόσωπος, αφού ανέφερε ότι «δεν έχει φτάσει τέτοιο αίτημα» στο Μέγαρο Μαξίμου, επανέλαβε πως οποιοσδήποτε εκπροσωπεί μια συλλογικότητα ή μπλόκο είναι ευπρόσδεκτος στον διάλογο ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ξεπεράστηκε η εμπλοκή που είχε παρουσιαστεί με τους εκπροσώπους των μπλόκων των Τεμπών και των Μικροθηβών.

Η εμπλοκή παρακάμφθηκε καθώς δόθηκαν διευκρινίσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, για το ποιοι θα είναι οι συμμετέχοντες στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, αφού υπήρχαν ενστάσεις από Τέμπη και Μικροθήβες, που δεν ήθελαν να καθίσουν με εκπροσώπους άλλων φορέων που δεν ανήκουν στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και δεν έχουν βγει στα μπλόκα.

Από χθες το βράδυ, σε ένδειξη «καλής θέλησης» οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών άνοιξαν την εθνική οδό και η κίνηση γίνεται απρόσκοπτα. Το ίδιο έκαναν οι αγρότες και στο μπλόκο των Μικροθηβών στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Πάντως, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων καταγγέλλει ότι θέλει το Μαξίμου να ορίσει τους εκπροσώπους της στον διάλογο και διαμηνύει πως δεν θα προσέλθει σε συνάντηση αν δεν γίνει δεκτή η αντιπροσωπεία που έχει ορίσει η ίδια.

«Εμείς δεν θα τους χαρίσουμε έναν προσχηματικό διάλογο. Δεν γίνεται να συμμετέχουμε σε μια συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους εκπροσώπους μας να τους ορίζουν το Μέγαρο Μαξίμου και άλλες δυνάμεις του πρωτογενούς τομέα» δήλωσε στο ΑΜΠΕ το μέλος της Επιτροπής Χρήστος Γκόντιας.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι για τη συνάντηση. Εάν δεν δεχτούν την αντιπροσωπεία που όρισε η δύναμη των μπλόκων μας και εμμένουν στη θέση τους να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα μέλη που άλλοι, έξω από εμάς, όρισαν, τότε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων δεν θα συμμετάσχει», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει στους αγρότες βελτιωτικές προτάσεις όπως η διατήρηση της αυτονομίας του ΟΓΑ, βελτιώσεις στο ασφαλιστικό με την παροχή περισσότερων επιλογών εισφορών, ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, αλλά και δέσμη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment