PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στο τελευταίο στάδιο η επιχείρηση απελευθέρωσης της Φαλούτζα


Στο τελευταίο στάδιο της κατάληψης της πόλης Φαλούτζα, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους από το 2014, βρίσκονται οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ.

Η κατάληψη της πόλης αναμένεται να δώσει μια ανάσα ανακούφισης στην κυβέρνηση της Βαγδάτης.

Η τελευταία φάση της επίθεσης ξεκίνησε χθες από τις ιρακινές δυνάμεις, με στόχο την απελευθέρωση της Φαλούτζα, αλλά και των γύρω περιοχών από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχουν και παραστρατιωτικές δυνάμεις σιιτών και σουνιτών, που συνεχίζουν την προώθησή τους προς την πόλη, ενώ αεροπορική κάλυψη παρέχουν αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας -υπό τις ΗΠΑ- που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Στις επιχειρήσεις παίρνουν μέρος επίσης αεροσκάφη της νεοσύστατης ιρακινής αεροπορίας.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προβάλλουν αδύναμη αντίσταση στην προέλαση των ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων, δεδομένου ότι έχουν υποστεί απώλειες από τα προπαρασκευαστικά πυρά που προηγήθηκαν των χερσαίων επιχειρήσεων.

Οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν ελεύθερους σκοπευτές, παγιδεύσεις δρόμων με εκρηκτικά, αλλά κι επιθέσεις αυτοκτονίας, προκειμένου να εμποδίσουν την προέλαση των ιρακινών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment