PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Στο Πάρκο Τρίτση ο Γιώργος Πατούλης – Εγκαινίασε αγωγό υδροδότησης των λιμνών


Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία του αγωγού υδροδότησης του συμπλέγματος των τεχνικών λιμνών του Μητροπολιτικού Πάρκου Α. Τρίτσης.

Ο αγωγός, ο οποίος εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γης 2021, θα μπορεί να εξασφαλίζει 1.000 κυβικά μέτρα νερού σε ημερήσια βάση για την αναβάθμιση και την ενίσχυση του υδάτινου στοιχείου του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Η υλοποίηση του έργου του αγωγού από το Πηγάδι Πρέση έγινε με προγραμματική σύμβαση του Φορέα Διαχείρισης με τον Δήμο Ιλίου.

Η ενεργοποίηση του αγωγού έγινε παρουσία των Δημάρχων Ιλίου Ν. Ζενέτου, Αγίων Αναργύρων – Καμετερού Σ. Τσίρμπα, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκου, του Προέδρου του Δ.Σ. του Φορέα Σ. Ζωγραφάκη, του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Φορέα και Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Χ. Αλεξανδράτου, της Γενικής Διευθύντριας του Φορέα Μ. Χατζηαθανασίου, μελών του Δ.Σ. και αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, καθώς με τη στενή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκηση Πρώτου βαθμού εξασφαλίστηκε η υδροδότηση των λιμνών και συνολικά του Πάρκου.

Επίσης υπογράμμισε ότι το Μητροπολιτικό Πάρκο Α. Τρίτσης μετεξελίσσεται σε ένα πρότυπο περιβαλλοντικό κέντρο, σε ένα χώρο άθλησης, αναψυχής και εκπαίδευσης και ευχαρίστησε τους Δημάρχους και τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης για την αποτελεσματική συνεργασία.

Από την πλευρά τους οι Δήμαρχοι χαρακτήρισαν σημαντική τη σημερινή ημέρα καθώς με τον συγκεκριμένο αγωγό λύνεται το πρόβλημα υδροδότησης του Πάρκου και ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για τη συνδρομή του στην αναβίωση του Πάρκου.

Μετά την ενεργοποίηση του αγωγού πραγματοποιήθηκε επίβλεψη από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, των έργων συντήρησης και ανάπλασης που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μητροπολιτικό Πάρκο.

Πως εξασφαλίστηκε νερό για τον αγωγό

Η εξασφάλιση της απαιτούμενης ποσότητας νερού προέκυψε μέσα από τη στενή συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης και του Δήμου Ιλίου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα με γνώμονα την αναβάθμιση και την ενίσχυση του υδάτινου στοιχείου του Μητροπολιτικού Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”, το οποίο αποτελεί υδροβιότοπο, πραγματοποιήθηκε προγραμματική σύμβαση του Φορέα Διαχείρισης με τον Δήμο Ίλιου για την προμήθεια αγωγού υδροδότησης του συμπλέγματος τεχνητών λιμνών του Πάρκου από το Πηγάδι Πρέση.

Σκοπός του έργου είναι η χρήση να γίνεται για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του Πάρκου και την προστασία του μοναδικού αυτού υδροβιοτόπου που βρίσκεται εντός της Αττικής.

Στα πλαίσια αυτά, τοποθετήθηκε αγωγός για μεταφορά νερού υπό πίεση εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου που συνδέει τον αγωγό παροχής νερού από το Πηγάδι Πρέση του Δήμου Ίλιου με το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και ειδικότερα με τις Λίμνες Νο6, Νο5, Νο4, και Νο3 και με δυνατότητα αποσπασματικής χρήσης για την μεμονωμένη τροφοδοσία τους. Το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με πόρους του Φορέα Διαχείρισης και υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών του Δήμου Ίλιου και του Φορέα Διαχείρισης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment