PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στο Μαξίμου ο Τζον Κέρι


Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε λίγο μετά τις 11.30 ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Παρόντες στη συνάντηση είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στις 12.30, ενώ μετά το πέρας των συνομιλιών θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το ζήτημα της ασφάλειας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης θα είναι και το ενεργειακό καθώς ήδη έχει ανοίξει η σχετική συζήτηση από την πρώτη συνάντηση που είχε ο κ. Κοτζιάς με τον κ. Κέρι τον περασμένο Απρίλιο στην Ουάσιγκτον και την αποστολή στη συνέχεια στην Αθήνα του ειδικού απεσταλμένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια Άμος Χοκστάιν οποίος στήριξε τους αγωγούς TAP και IGB, ενώ χαρακτήρισε την Ελλάδα στρατηγικό εταίρο στα ενεργειακά της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment