PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στο Eurogroup χωρίς συμφωνία


Ολοκληρώθηκε μετά τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης η μαραθώνια συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, η οποία διήρκησε περισσότερες από 15 ώρες και κάλυψε όλη τη γκάμα των βασικών θεμάτων της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες καταγράφηκε η απόσταση που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών στα μέτωπα των «κόκκινων» δανείων και του ασφαλιστικού, ενώ επήλθε συμφωνία στο ζήτημα του πακέτου των έμμεσων φόρων, με την αύξηση του συντελεστή 23% του ΦΠΑ σε 24%.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο μετά το τέλος της συνάντησης για «ένα διάλειμμα ωρών» και επανεκκίνηση διαπραγματεύσεων στις 10.00 το πρωί.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε σύγκλιση «αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο», κατά τη διάρκεια του βραδινού γύρου επισκόπησης των βασικών εκκρεμοτήτων. Ερωτηθείς εάν περιμένει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο στον νέο γύρο συζητήσεων, απάντησε «θα δούμε».

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι εκπρόσωποι των πιστωτών θα αναχωρήσουν σήμερα το απόγευμα για το Άμστερνταμ, όπου θα συνεδριάσει το πρωί της Παρασκευής το άτυπο Eurogroup υπό την ολλανδική προεδρία και με την παρουσία της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment