PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στο επίκεντρο των διεθνή ΜΜΕ η ψήφος εμπιστοσύνης


Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή μεταδόθηκε από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία και δίκτυα ανά τον κόσμο με έκτακτες ανταποκρίσεις και με τίτλους όπως «ο Γ. Παπανδρέου επιβίωσε της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή».

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή μεταδόθηκε από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία και δίκτυα ανά τον κόσμο με έκτακτες ανταποκρίσεις και με τίτλους όπως «ο Γ. Παπανδρέου επιβίωσε της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή» (εφημερίδα «Guardian»). «Ο Γιώργος Παπανδρέου θριαμβεύει σε κρίσιμη ψηφοφορία». Με αυτό τον τίτλο η βρετανική εφημερίδα Guardian περιγράφει όλα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Η Guardian «βλέπει» ως επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο: «Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έτοιμος να αναλάβει».

Το ΒΒC έχει πρώτο θέμα την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Στο τηλεγράφημά του τονίζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός κέρδισε την κρίσιμη ψηφοφορία αφού υποσχέθηκε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για να «μοιραστεί την εξουσία». Στην ανταπόκριση από την Αθήνα μεταφέρεται κι ένα χρονικό της μαραθώνιας συνεδρίασης στη Βουλή και τονίζεται πως ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι τυχόν καταψήφισή του και προσφυγή σε πρόωρες εκλογές θα ήταν καταστροφική εξέλιξη για την χώρα. Αναφέρεται τέλος και στην επωδό της ομιλίας του περί της προσωπικής του στάσης και επιλογής να μην είναι καν ο ίδιος επικεφαλής της κυβέρνησης συνασπισμού που θα δημιουργηθεί.

Αssociated Press: Ο Έλληνας πρωθυπουργός επέζησε της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, τιθάσευσε τους ‘αντάρτες’ στο κόμμα του και υπόσχεται το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης που θα διασφαλίσει την κρίσιμη για τη χώρα συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Όσο για το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», είναι … «η Ελλάδα που κερδίζει προσωρινή ψήφο εμπιστοσύνης». Στο ρεπορτάζ καταγράφεται πως «παρά τη συνεχιζόμενη αμφιβολία που παρατηρείται στην Ελλάδα, μια μεταβατική κυβέρνηση είναι η ελπίδα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην χώρα και στην Ευρώπη».

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και η γερμανική έκδοση των Financial Times «Ο Παπανδρέου νίκησε, πιθανότατα για να χάσει. Παρά την νίκη του πρωθυπουργού, η θητεία του μπορεί να λήξει εξαιρετικά σύντομα», αναφέρουν.

«Ο Παπανδρέου επιβίωσε, το μέλλον της χώρας όμως παραμένει αβέβαιο», τονίζει η Deutsche Welle, λέγοντας και αυτή με την σειρά της ότι είναι «αμφίβολο το εάν μπορεί να κρατήσει την πρωθυπουργία ασχέτως του αποτελέσματος της ψηφοφορίας».

Στις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης που θα αρχίζουν από σήμερα κιόλιας αναφέρεται η ισπανική «El Pais», την ώρα που η γαλλική «Le Monde» αναφέρει εκτενώς το πολιτικό θρίλερ των τελευταίων ημερών και επισημαίνει: «ο Παπανδρέου ζήτησε κυβέρνηση συνεργασίας και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης».

Να σημειωθεί πως πολλά ήταν τα μέσα που μετέδωσαν live μέσω Ίντερνετ την ομιλία Παπανδρέου (π.χ. BBC και CNN), ενώ αποσπάσματά της «ανέβηκαν» στα Twitter αρκετών εφημερίδων (π.χ. «Telegraph»).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Leave a Comment