PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στο έλεος της φωτιάς πολλές περιοχές της χώρας


Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε για μια ακόμη φορά στην «καρδιά» του καλοκαιριού.

Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε για μια ακόμη φορά στην «καρδιά» του καλοκαιριού. Οι ισχυροί άνεμοι και το γεγονός ότι οι πτήσεις των πυροσβεστικών αεροσκαφών σταματούν μόλις πέσει το φως της μέρας καθιστούν ακόμη πιο δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής.

Πιο συγκεκριμένα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Λαμία και Ρέθυμνο βρίσκονται στο έλεος της φωτιάς, η οποία κατακαίει ό,τι βρει στο πέρασμά της.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε στη 1 το μεσημέρι στην περιοχή Σκριπερό της Κέρκυρας. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της πυρόσβεσης, ενώ (τουλάχιστον επί του παρόντος) δεν κινδυνεύουν σπίτια.

Στο νησί των Φαιάκων επιχειρούν 4 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, επτά οχήματα με 25 άνδρες και πεζοπόρο τμήμα 8 ατόμων. Για λόγους ασφαλείας η ΔΕΗ έχει διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Β. Κέρκυρας.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί και σε δασική έκταση στην περιοχή Ρατζακλί στην Κεφαλονιά. Οκτώ πυροσβέστες, τέσσερα οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα βρέθηκαν επί τόπου στην περιοχή, ενώ ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη πραγματοποίησαν υδάτινες ρίψεις.

12 άνδρες με έξι οχήματα και ένα ελικόπτερο δίνουν μάχη με τις φλόγες σε δασική εκταση στη θέση Καταλούπου στο Μαχαιράδο Ζακύνθου.

Οι πύρινες γλώσσες κατακαίουν τα πάντα στο πέρασμά τους, σε αγροτοδασική έκταση στην θέση Αγριελιά της Λαμίας. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο και 3 αεροσκάφη, ενώ καίγονται ελιές και χαμηλή βλάστηση, χωρίς ευτυχώς να απειλούνται σπίτια.

Εντωμεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από το βράδυ της Πέμπτης ορεινή περιοχή στο Ρέθυμνο και απείλησε να κάψει χωριά. Το πρωί του Σαββάτου, η φωτιά περιορίστηκε σε μία χαράδρα στην περιοχή Σαχτούρια. Οι κάτοικοι έδωσαν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους. Παρά το ότι τις εγκατέλειψαν, επέστρεψαν στα σπίτια τους, ωστόσο ο κίνδυνος αναζωπύρωσης δεν έχει αποκλειστεί. Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης έγιναν στάχτη, ενώ δεκάδες ζώα βρήκαν φρικτό θάνατο.

Σημειώνουμε, ότι για την Κυριακή 31/07, υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Ανατολικό και βόρειο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment