PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στο Brussels Group το πολυνομοσχέδιο


Το πολυνομοσχέδιο – σκούπα με παρεμβάσεις από τη «λίστα Βαρουφάκη» τίθεται σήμερα στο τραπέζι του Brussels Group, με απώτερο στόχο να ξεμπλοκάρει η διαπραγμάτευση και να υπάρξει χαλάρωση της πιστωτικής ασφυξίας που έχουν επιβάλει οι εταίροι.

Το πολυνομοσχέδιο που καταρτίζει η κυβέρνηση με βάση τη «λίστα Βαρουφάκη», στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς, θα τεθεί υπόψη του Brussels Group, το οποίο θα συνεδριάσει εντός της ημέρας, ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνεδρίαση της «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης».

Πρόσθεσε ότι στο σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνονται μόνον τα 18+8 σημεία της «λίστας Βαρουφάκη».

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, στο νομοσχέδιο δεν θα περιληφθούν οι ρυθμίσεις για την προστασία της α΄ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και τα «κόκκινα» δάνεια.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι όποιες συζητήσεις για το ασφαλιστικό και εργασιακό καθεστώς θα γίνουν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του Ιουνίου και μάλλον πριν από το τέλος του συγκεκριμένου μήνα.

Εξάλλου, ο ίδιος διέψευσε εκ νέου τη φημολογία για δήθεν επιβολή έκτακτης εισφοράς.

Το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί και στο Euro Working Group, το οποίο αναμένεται να συγκληθεί μετά το Brussels Group.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment