PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στήριξη στην Ελλάδα στο προσφυγικό προσφέρουν Γερμανία και Γαλλία


Στήριξη στην Ελλάδα στο θέμα της επιστροφής προφύγων στην Τουρκία προσφέρουν Γερμανία και Γαλλία.

Αφορμή της επίσκεψης Ολάντ στο Βερολίνο ήταν η γερμανογαλλική διάσκεψη για την ψηφιακή οικονομία που διοργάνωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και αποτελεί τη συνέχεια προηγούμενης που έγινε πέρυσι στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Στη διάσκεψη συμμετέχει και ο Γάλλος ομόλογός του Μισέλ Σαπέν. Στόχος η ψηφιακή μεταμόρφωση της οικονομίας στις δύο χώρες και η καλύτερη συνεργασία σε αυτόν τον τομέα.

Εσωτερική ασφάλεια, προστασία συνόρων

Δεν θα υπήρχε καλύτερη ευκαιρία για την καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο να προετοιμάσουν το επικείμενο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, το τελευταίο της χρονιάς.

Σε δηλώσεις τους που έγιναν πριν από τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες ανέφεραν ότι θα επικεντρώσουν τις συζητήσεις τους στα μεγάλα θέματα της ατζέντας των Βρυξελλών. Ένα από τα βασικά είναι το προσφυγικό με τις συνιστώσες του: την αυστηροποίηση του δικαίου χορήγησης ασύλου, τη συμφωνία της ΕΕ με χώρες της Αφρικής κατά το πρότυπο της συμφωνίας με την Τουρκία, την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, την προστασία των συνόρων και τη δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου για τη χρηματοδότηση πρότζεκτ στο τομέα της αμυντικής τεχνολογίας.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία, η καγκελάριος Μέρκελ τόνισε ότι και οι δύο χώρες στηρίζουν τη συμφωνία και ότι επιθυμούν επίσης να στηρίξουν την Ελλάδα σε πολλούς τομείς, έτσι ώστε να επιταχυνθεί ο μηχανισμός επιστροφής των προσφύγων στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment