PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στην Ινδία 56 νεκροί από επιθέσεις ανταρτών στο κρατίδιο Άσαμ



Σύμφωνα με μαρτυρίες, αντάρτες ανάγκασαν χωρικούς να βγουν από τα σπίτια τους πριν τους εκτελέσουν εν ψυχρώ.

Συνολικά 56 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις χθες στο κρατίδιο Ασαμ της βορειοανατολικής Ινδίας, τις οποίες η αστυνομία απέδωσε στους αυτονομιστές του Εθνικού Δημοκρατικού Μετώπου του Μπόντολαντ (NDFB).

Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να φτάσουν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές για να δουν αν υπάρχουν νεκροί στα σπίτια ή στο δάσος”.

Αμέσως μετά τις επιθέσεις οι αρχές τέθηκαν σε κόκκινο συναγερμό και επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αντάρτες ανάγκασαν χωρικούς να βγουν από τα σπίτια τους πριν τους εκτελέσουν εν ψυχρώ. Ανάμεσα στα θύματα είναι και παιδιά.

«Είναι μια από τις πιο βάρβαρες επιθέσεις που σημειώθηκαν πρόσφατα. Οι αντάρτες δεν λυπήθηκαν ούτε τα παιδιά», είπε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Ταρούν Γκογκόι, αναφερόμενος στο NDFB που διεκδικεί την ανεξαρτησία της περιοχής επί δεκαετίες.

«Είδα να σκοτώνουν τη γυναίκα μου και τους δύο γιους μου μπροστά στα μάτια μου», κατέθεσε ο 40χρονος Ανιλ Μουρμού, κάτοικος του χωριού Φουλμπαρί, όπου 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. «Γλίτωσα γιατί ήμουν κρυμμένος κάτω από ένα κρεβάτι», πρόσθεσε.

Το κρατίδιο Ασαμ, στα σύνορα του Μπουτάν και του Μπανγκλαντές, έχει μακρά ιστορία συγκρούσεων για εδαφικές διαφορές, συχνά βίαιων, ανάμεσα στις φυλές αυτοχθόνων Μπόντο, στους μουσουλμάνους εποίκους και στην κοινότητα Αντιβάσι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με δεκατρείς τραυματίες

Peristeri News

Leave a Comment