PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στην Ελλάδα το υψηλότερο ποσοστό εργασίας το Σαββατοκύριακο


Σχεδόν ένας στους δύο απασχολούμενους ηλικίας 20 έως 34 ετών στην Ελλάδα εργάζεται τα Σαββατοκύριακα. Το ποσοστό είναι το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προκύπτει από έκθεση, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat και στηρίζεται σε στοιχεία για το 2016.

Συγκεκριμένα το 47% των νέων εργαζομένων στην Ελλάδα δηλώνουν ότι εργάζονται τα Σαββατοκύριακα, την ώρα που ο μέσος όρος στην Ε.Ε. των 28 κρατών-μελών είναι 29%. Το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό καταγράφεται στην Ιταλία (40%). Ακολουθεί η Ιρλανδία, όπου η εργασία τα Σαββατοκύριακα αφορά το 38% των απασχολούμενων ηλικίας 20-34 ετών, ενώ σε 36% ανέρχεται το αντίστοιχο ποσοστό στην Κύπρο και την Ολλανδία. Περισσότερο από το 1/3 δηλώνουν ότι εργάζονται Σαββατοκύριακο στην Ισπανία (35%) και τη Βρετανία (34%).

Αντιθέτως τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στην Ουγγαρία (11%), στην Πορτογαλία (12%), την Πολωνία (13%), την Τσεχία (18%) και την Κροατία (18%).

Το υψηλότερο ποσοστό (37%) ανά την Ε.Ε. καταγράφεται μεταξύ των εργαζομένων δευτεροβάθμιας ή υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Ακολουθούν εκείνοι με ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (33%), ενώ μόλις το 20% των απασχολούμενων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εργάζεται Σαββατοκύριακα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment