PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Στη Βουλή το σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού


Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού – Πρόγραμμα “Ήλιος”.

Κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού – Πρόγραμμα “Ήλιος” – Προώθηση της ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/28/ΕΚ) – Κριτήρια αειφορίας βιοκαυσίμων και βιορευστών (Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/30/ΕΚ)».

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την προώθηση δύο μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων, τα οποία έχουν στόχο να συμβάλουν αποτελεσματικά στην τόνωση της ανάπτυξης, στην ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας, στην αύξηση των θέσεων εργασίας, στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας.

Το πρόγραμμα «Ήλιος» στοχεύει στη δημιουργία μεγάλων υποδομών παραγωγής και εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την Ελλάδα προς άλλες, κυρίως βόρειες, ευρωπαϊκές χώρες. Το πρόγραμμα αυτό έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει νέες επενδύσεις και κεφάλαια, να ενισχύσει την εγχώρια βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και παραγωγής, κατασκευής, εγκατάστασης και λειτουργίας φωτοβολταϊκών, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να ενισχύσει τη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας, αξιοποιώντας έναν ανεξάντλητο φυσικό πόρο, την ελληνική ηλιοφάνεια.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες για το πρόγραμμα

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τα αρπακτικά πουλιά επιστρέφουν στο Δάσος της Δαδιάς

Peristeri News

Geo.fr: Δύο ελληνικές παραλίες στις 15 ομορφότερες της Ευρώπης

Peristeri News

Πού θα είναι ορατή και ποιες ώρες η έκλειψη ηλίου

Peristeri News

Leave a Comment