PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού


Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011.

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011.

Νωρίτερα, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού με αντικείμενο την έγκριση του προσχεδίου του προϋπολογισμού και το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ.

Το οικονομικό επιτελείο διαβεβαιώνει ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι και νέα μέτρα, εκτός από αυτά που περιέχονται στο Μνημόνιο.

Δεν θα περιλαμβάνει περικοπές μισθών το προσχέδιο του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην εφημερίδα “Το Βήμα”, κατά την οποία τονίζεται ότι «το συντομότερο δυνατόν» θα ενισχυθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Ερωτηθείς για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Οικονομικών είπε: «η λογική μας είναι η ενσωμάτωση των περισσότερων επιδομάτων στον μισθό- και άρα να συνυπολογίζονται για τη σύνταξη- αλλά και να οριοθετήσουμε προσεκτικά την εξέλιξη του μισθολογικού κόστους».

Σημείωσε, δε, ότι η μελέτη για τη δομή του νέου μισθολογίου θα ανακοινωθεί ως το τέλος του 2010, καθώς και ότι το νέο μισθολόγιο θα μπορεί να εφαρμοστεί ακόμη και μέσα στο 2011.

Για την ανάπτυξη επανέλαβε ότι «θα έλθει το 2012, μετά την πρώτη διετία σταθεροποίησης, με το μέρισμα της ανάπτυξης να πηγαίνει σε όσους έκαναν τις μεγαλύτερες θυσίες».

Τέλος, υποστήριξε ότι το επιχείρημα (της ΝΔ) «του μηδενισμού των ελλειμμάτων μόνο με ανάπτυξη και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι παραμύθι για μικρά παιδιά» ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι «φρόντισαν να θεωρείται η Ελλάδα ο πιο αναξιόπιστος συναλλασσόμενος στην ευρωζώνη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Καταφθάνει ο λογαριασμός του νέου ΕΝΦΙΑ

Peristeri News

Πότε και πόσο αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

Peristeri News

Στο 2,9% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment