PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στη Βουλή τα νομοσχέδια για ανακεφαλαιοποίση, ενέργεια


Εσπευσμένα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τα ενεργειακά θέματα, προκειμένου να εξασφαλίσει τη δόση των 2 δισ. ευρώ και ενώ ανοιχτά παραμένουν κρίσιμα θέματα.

Στο δεύτερο νομοσχέδιο πρόκειται να συμπεριληφθεί τροπολογία για την παραχώρηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του παραλιακού μετώπου των “Λιπασμάτων” στη ζώνη της Β’ Πειραιά.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η κυβέρνηση υποστηρίζει πως έχει εκπληρώσει περί το 90% των προαπαιτούμενων, ενώ οι δανειστές ότι υπάρχουν ελλείψεις της τάξης των δύο τρίτων επί του συνόλου.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ακόμη και αν εγκριθεί η υποδόση των 2 δισ., τα χρήματα δεν πρόκειται να εκταμιευθούν πριν από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς απαιτείται προηγουμένως εισήγηση προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και σύγκλιση έκτακτου Eurogroup.

Όσον αφορά στα εκκρεμή ζητήματα, όπως η πρώτη κατοικία, ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, τα φαρμακεία οι συζητήσεις συνεχίζονται και όποτε υπάρξει συμφωνία, οι αποφάσεις θα ενσωματωθούν στον νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Εφ. Συν – είτε με ΠΝΠ είτε με υπουργική απόφαση.

Τέλος, το πολυνομοσχέδιο με τις εκκρεμότητες από το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων αναμένεται να ψηφιστεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment