PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στη Βαρυμπόμπη μεταβαίνει ο πρωθυπουργός – Η πολιτεία θα σταθεί στους πληγέντες


Στο πύρινο μέτωπο της Βαρυμπόμπης, το οποίο μαίνεται ανεξέλεγκτο μετά την αναζωπύρωση που σημειώθηκε το μεσημέρι, κατευθύνεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αυτήν την ώρα.

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς υπάρχει αυτήν την ώρα στη Βαρυμπόμπη, σε διάφορα σημεία.

Οι φλόγες κατευθύνονται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή.

Για το λόγο εστάλη μήνυμα προς τους κατοίκους στη Δροσοπηγή και Ιπποκράτειο Πολιτεία να εκκενώσουν προληπτικά τους οικισμούς.

Αυτοψία Μητσοτάκη στην Ηλεία: Καταλαβαίνω την οργή, η πολιτεία θα σταθεί στους πληγέντες

Αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με πρώτο σταθμό το Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», ενώ στη συνέχεια στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου ενημερώθηκε για τη μάχη που δόθηκε για τη διάσωση του αρχαιολογικού χώρου από τη φωτιά και αμέσως μετά μετέβη σε γειτονικές περιοχές που υπέστησαν καταστροφές.

«Η χώρα αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή περιβαλλοντική κρίση, με πολλαπλές μεγάλες πυρκαγιές σε πολλά σημεία της χώρας. Αποτέλεσμα ενός καύσωνα ο οποίος μπαίνει πια στη δεύτερη εβδομάδα του. Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω όχι μόνο τις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής, αλλά τους εθελοντές μας, αλλά και τους πολίτες της Ηλείας, οι οποίοι πραγματικά αγωνίστηκαν σε απόλυτη συνεργασία με τις κρατικές δυνάμεις για να περιορίσουν- στο βαθμό που αυτό ήταν εφικτό- τις μεγάλες ζημιές από αυτήν την καταστροφική πυρκαγιά» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όσες και σε όσους έδωσαν αγώνα να προστατευτεί ο ιερός χώρος της Ολυμπίας, με αυτόν τον τεράστιο παγκόσμιο συμβολισμό. Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το χώρο σήμερα, ευτυχώς είναι και ο χώρος και ο περιβάλλων χώρος παντελώς προστατευμένος και ακέραιος. Όμως -όπως βλέπετε- η μάχη συνεχίζεται, έχουμε ακόμα ενεργά μέτωπα εδώ στην Ηλεία. Αύριο περιμένουμε μία ακόμα πιο δύσκολη μέρα καθώς εκτιμούμε ότι θα έχουμε ενισχυμένους ανέμους. Θέλω να διαβεβαιώσω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θέλω επίσης να πω ότι καταλαβαίνω απόλυτα το θυμό, την οργή, την αγανάκτηση πολιτών οι οποίοι έχουν δει τις περιουσίες τους να καταστρέφονται», συνέχισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη 31χρονος για πορνογραφία ανήλικων μέσω διαδικτύου

Peristeri News

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία που νόθευε τόνους καυσίμων και ποτών

Peristeri News

Leave a Comment