Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Ζούμε στιγμές 2007 με τις φωτιές σε όλη την Ελλάδα

Στην περιοχή της Βαρυμπόμπης βρίσκεται ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες, λόγω της αναζωπύρωσης της φωτιάς.

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια κατάσβεσης μέσα στα Βασιλικά Κτήματα, όπου επιχειρούν υδροφόρα οχήματα να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς. Δυστυχώς, οι φλόγες ‘γλείφουν’ τα κτίρια των Βασιλικών Κτημάτων. Υπάρχουν τρία μέτωπα αυτή τη στιγμή, η φωτιά είναι μεγάλη» είπε ο αρχικά ο Περιφερειάρχης.

Και συνέχισε: «Τα εναέρια μέσα είναι αυτά που μπορούν, τώρα, να κάνουν τη διαφορά. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μας θυμίζει μέρες του 2007. Τότε προσπαθούσες να σβήσεις τη μια φωτιά και ταυτόχρονα ξεκινούσαν άλλες σε διαφορετικά μέρη. Υπάρχει μια μεγάλη διαδικασία σε εξέλιξη και προσπαθούμε να καταμερίσουμε σωστά τα μέσα. Επισημαίνουμε ξανά πως τα παράθυρα πρέπει να παραμένουν κλειστά για τις ευπαθείς ομάδες».

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε: «Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, εξαπλώνεται συνεχώς, κινείται βορειοδυτικά έχει φτάσει μέσα στα βασιλικό κτήμα του Τατοΐου και όπως με ενημερώνουν από την πυροσβεστική βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στα κοντέινερ που είχαν τοποθετηθεί για να αποθηκευτούν τα αντικείμενα των ανακτόρων και κινείται με κατεύθυνση προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Related posts

Μπαράζ ελέγχων σε κυλικεία σχολείων της Περιφέρειας Αττικής

Peristeri News

Περιφέρεια Αττικής: Παράδοση απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιφέρεια Αττικής: Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το Πρόγραμμα 2021-2027

Peristeri News

Leave a Comment