PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στη Νίκαια ο Ολάντ για την τελετή μνήμης των θυμάτων της επίθεσης της 14ης Ιουλίου


Στη Νίκαια θα βρεθεί σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να τιμήσει τα θύματα της επίθεσης της 14ης Ιουλίου, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 86 άνθρωποι.

Η τελετή προς τιμήν των θυμάτων επρόκειτο αρχικά να γίνει την Παρασκευή, τρεις μήνες ακριβώς μετά το μακελειό στο θαλάσσιο μέτωπο της Νίκαιας, αλλά μεταφέρθηκε 24 ώρες αργότερα λόγω των κακών μετεωρολογικών συνθηκών στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Τα ονόματα των 86 νεκρών, σχεδόν το ένα τρίτο των οποίων ήταν μουσουλμάνοι, θα αναγνωστούν και ένα λευκό τριαντάφυλλο θα κατατεθεί για καθέναν από αυτούς από μαθητές λυκείου. Δεκαπέντε παιδιά και έφηβοι σκοτώθηκαν στις 14 Ιουλίου, ενώ 98 τραυματίστηκαν.

Εκτός από τους Γάλλους, τη ζωή τους έχασαν επίσης και 19 ξένοι υπήκοοι.

Δεκαπέντε από τους περίπου 400 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Γαλλία και στο εξωτερικό.

Τη νύχτα της 14ης Ιουλίου, περίπου 30.000 άνθρωποι παρακολουθούσαν την παραδοσιακή ρίψη πυροτεχνημάτων στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, όταν ο Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουχλέλ, ένας Τυνήσιος που είχε εγκατασταθεί στη Νίκαια πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια, οδήγησε το φορτηγό το οποίο είχε νοικιάσει, πάνω στο πλήθος.

Μέχρι τώρα οι ερευνητές δεν έχουν εξακριβώσει εάν υπήρξε άμεση σχέση ανάμεσα στον Τυνήσιο ο οποίος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης και στο Ισλαμικό Κράτος που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment