PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μιχάλης Καραγιάννης: Ο Περιστεριώτης αρτίστας του καφέ


Το Περιστέρι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για πολλούς επισκέπτες ένα από τα σημεία συνεύρεσης για χαλαρή κουβεντούλα, καλό καφέ και αστείρευτη διασκέδαση. Το να βρεις καλό καφέ δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο αλλά σπάνια θα βρεις έναν τόσο καλό αρτίστα του καφέ όσο ο Μιχάλης Καραγιάννης του MANOR HOUSE.

Ο Περιστεριώτης μίλησε στο PeristeriNews.gr για την αγάπη του για τον καφέ ενώ δεν κρύφτηκε τονίζοντας πως αυτό που κάνει είναι τρόπος ζωής γι” αυτόν. Μάλιστα μας αποκάλυψε πως το όνειρό του για το μέλλον είναι να αποκτήσει το δικό του χώρο καφέ.

Το επάγγελμα αυτό το επέλεξες ή το κάνεις για βιοποριστικούς λόγους;

Όταν ξεκίνησα το έκανα καθαρά για βιοποριστικούς λόγους. Με τον καιρό και όσο δούλεψα περισσότερο είδα ότι έχω εξέλιξη και δεν άργησε να μου μπει το μικρόβιο για τον καφέ. Αγαπάω πάρα πολύ τη δουλεία μου.

Στην Ελλάδα μυήθηκες στα μυστικά του καφέ και στο σύμπαν του speciality coffee;

Ναι όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα. Αυτό που μετράει είναι οι εμπειρίες που συλλέγεις. Ξεκίνησα να γίνομαι καλύτερος από τα πρώτα σεμινάρια στη Barista academy, τα μαγαζιά μέσα στα οποία δούλευα και τους συνεργάτες που ανταλλάσσαμε τα μυστικά του επαγγέλματος. Χρειάζεται η απαραίτητα αφοσίωση και δουλειά για να φτάσεις σε ένα επίπεδο.

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας καλός barista ;

Το κύριο χαρακτηριστικό ενός καλού barista πρέπει να είναι το πάθος για τον καφέ και ειδικότερα την τέχνη. Κακά τα ψέματα μια τέχνη είναι και ο καφές αφού προσφέροντάς τον σωστά ο πελάτης τον απολαμβάνει. Ένας καλός barista πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και να έχει τη διάθεση να διευρύνει τις γνώσεις του πάνω στο αντικείμενο του μέσα από καθημερινές εμπειρίες.

img_0069

Γνωρίζω ότι έχεις διακριθεί σε διεθνής διαγωνισμούς; Μίλησε μας για αυτή σου την εμπειρία.

Έλαβα συμμετοχή πέρυσι για πρώτη φορά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Latte art. Μεταξύ των άλλων σπουδαίων συμμετεχόντων κατάφερα να πάρω την 1η θέση και να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό που διεξήχθη στην Σαγκάη της Κίνας. Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος αφού για να καταλάβετε συμμετείχαν εκπρόσωποι από 38 χώρες και κατέλαβα την 8η θέση.

Συνέβαλαν αυτές οι διακρίσεις στη μετέπειτα επαγγελματική σου εξέλιξη;

Σίγουρα μου δόθηκαν πολλές ευκαιρίες μετά την διάκριση μου στο διαγωνισμό.  Παρόλο που είχα πολλές προτάσεις, επέλεξα να παραμείνω στο Manor house.

img_0072

Η επαφή σου με τον κόσμο είναι ένας από τους λόγους που κάνουν αυτό το επάγγελμα συναρπαστικό;

Το επάγγελμα αυτό είναι καθαρά επικοινωνιακό και αυτό είναι και ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα του. Μου αρέσει να ανταλλάσσω απόψεις με τους πελάτες για την δουλεία μου και να έρχομαι σε καθημερινή επαφή με τον κόσμο.

Θα ήθελες κάποια στιγμή να δημιουργήσεις το δικό σου καφέ;

Χαίρομαι που μου κάνετε αυτή την ερώτηση γιατί η δουλειά μου είναι τρόπος ζωής για μένα. Σίγουρα το όνειρο μου είναι κάποια στιγμή να αποκτήσω το δικό μου χώρο όπου θα μπορώ να δουλέψω αποκλειστικά με τον τρόπο που θέλω και να επιλέξω τα προϊόντα της προτίμησής μου. Ευελπιστώ στο μέλλον να το πετύχω.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Leave a Comment