PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στη λίστα με τους φθηνότερους προορισμούς η Ελλάδα


Στη λίστα με τους φθηνότερους προορισμούς για τον τρέχοντα μήνα βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών τις οποίες διενήργησαν διεθνείς ιστότοποι με αντικείμενο τις κρατήσεις.

Στη λίστα με τους φθηνότερους προορισμούς για τον τρέχοντα μήνα βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών τις οποίες διενήργησαν διεθνείς ιστότοποι με αντικείμενο τις κρατήσεις. Η χώρα μας κατατάσσεται πέμπτη ανάμεσα στις 24 ευρωπαϊκές χώρες που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα.

Φαίνεται πως, για τους Ευρωπαίους τουρίστες που τους απασχολεί το κόστος, η επιθυμία για καλοκαιρινές διακοπές πιο κοντά στην πατρίδα τους συμβάλλει στην αναθέρμανση της τουριστικής ζήτησης για την Ελλάδα, η οποία μάχεται κατά της ύφεσης και της κρίσης χρέους, αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Reuters.

Ο Ντέρτε Νόρντμπεκ του ινστιτούτου έρευνας αγοράς GfK, στην έκθεση ΙΤΒ για τον τουρισμό αυτήν την εβδομάδα, τόνισε ότι οι κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα από τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ολλανδία αυξήθηκαν φέτος κατά 10%.

Οι τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων παρουσιάζουν μείωση 11,2% κατά μέσο όρο σε σχέση με το 2012. Η μέση τιμή για τρέχοντα μήνα διαμορφώνεται σε 71 ευρώ, έναντι 80 ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Το ξενοδοχείο Holiday Village στη Ρόδο συμπεριλήφθηκε από διεθνή ταξιδιωτική ιστοσελίδα στη λίστα με τις καλύτερες μονάδες στον κόσμο για οικογένειες, κατακτώντας την 11η θέση, και την 4η σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα έσοδα της Ελλάδας από τον τουρισμό -τη μεγαλύτερη πηγή εισοδήματος για τη χώρα- μειώθηκαν κατά 4,6%, στα 9,89 δισεκατομμύρια ευρώ, από τον Ιανουάριο ως τον Νοέμβριο του 2012, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας.

Οι αφίξεις από τη Γερμανία, την κατεξοχήν τουριστική αγορά για την Ελλάδα, μειώθηκαν κατά περίπου 20%, εν μέρει επειδή οι Γερμανοί φοβούνται το αρνητικό κλίμα σε βάρος τους, ως επακόλουθο των απαιτήσεων του Βερολίνου για σκληρή λιτότητα, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το τέταρτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό γραφείο της Γερμανίας, το Αlltours, οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα είχαν αυξηθεί φέτος κατά 30% μέχρι τις 5 Μαρτίου, γεγονός που αποτελεί καλό οιωνό για τη χώρα.

«Η ελληνική τουριστική βιομηχανία έχει ξεπεράσει την κρίση τα τελευταία δύο χρόνια και βρίσκει πάλι την καλύτερή της φόρμα» δήλωσε ο Βίλι Φερχούφεν, διευθύνων σύμβουλος της Alltours.

Η TUI Travel, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό γραφείο της Ευρώπης, προβλέπει επίσης επιστροφή των τουριστών στην Ελλάδα, με τις κρατήσεις στο γραφείο της Γερμανίας να έχουν αυξηθεί κατά 4%. Εκπρόσωπος της TUI δήλωσε ότι και οι κρατήσεις από τη Βρετανία παρουσιάζουν σημαντική αύξηση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία εγκαινίασε την εμπορική έκθεση ΙΤΒ φέτος, κάλεσε τους επισκέπτες της έκθεσης να επισκεφτούν χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, για να βοηθήσουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Ελπίζω ότι θα προτιμήσουν τις ευρωπαϊκές χώρες που φημίζονται για τον τουρισμό τους, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, χώρες όπου είναι πραγματικά απαραίτητη η ανάπτυξη αυτήν τη στιγμή και για τις οποίες πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε να επιστρέψουν οι άνθρωποι στην εργασία τους» τόνισε η Μέρκελ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η τουριστική βιομηχανία, η οποία πέρυσι αποτιμήθηκε στο 1,15 τρισεκατομμύριο δολάρια, αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση από 3% ως 4% το 2013, ωθούμενη από μια αύξηση 6% και άνω της τουριστικής κίνησης στις αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).

Ο UNWTO προβλέπει ότι η τουριστική κίνηση στην Ευρώπη, υπ’ αριθμόν ένα τουριστικό προορισμό, θα αυξηθεί μόνο κατά 2% έως 3%, ως συνέπεια της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους και της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Το Εθνικό Τουριστικό Συμβούλιο της Γερμανίας, διά του προέδρου του Κλάους Λέπλε, προειδοποίησε επιπλέον ότι «η ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική κρίση και η κρίση χρέους απέχουν ακόμα πολύ από την επίλυσή τους».

«Οι αναδυόμενες αγορές, όπως η Κίνα και η Ρωσία, θα συνεχίσουν να αποτελούν το μεγαλύτερο μοχλό ανάπτυξης του διεθνούς τουρισμού» ανέφερε από την πλευρά του ο Ρολφ Φράιταγκ, επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων στον τομέα του τουρισμού ΙΡΚ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment